loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La rua del dissabte de Carnaval a TGN ja no passarà per davant de Santa Tecla i acabarà davant del Corte Inglés

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 04 de desembre de 2014

La rua de dissabte del Carnaval de Tarragona deixarà de passar per la Rambla Vella, i de pas, per davant de l'hospital de Santa Tecla, i modificarà el seu recorregut a partir de l'any que ve. La rua de dissabte, coneguda com la Rua de l'Artesania, ja no pujarà la Rambla Nova, sinó que la farà de baixada fins a la Imperial Tàrraco i des d'allí enfilarà per la rambla Lluís Companys.

Foto: circdetarragona.com

El nou recorregut és: sortida de Ramon i Cajal a l’alçada de l’Eroski, Ramon i Cajal, Font del Centenari (en el sentit de la circulació), Rambla Nova pel lateral de baixada, plaça Imperial i rambla President Companys fins al Corte Inglés on es pretén fer un final de recorregut tenint com a protagonistes essencials les comparses. La llargada del recorregut no varia molt, passa de 1.750metres a 1.710metres.

El punt final del recorregut per a les comparses serà just en l'encreuament amb l'avinguda Argentina, és a dir, davant mateix del Corte Inglés.

La conselleria de Festes de l’Ajuntament, conjuntament amb la Comissió Consultiva de Carnaval, fa temps que debatia quin era el millor itinerari per al gaudi tant del públic, com de la seguretat dels ciutadans i el descans, en algun punt, dels propis veïns. És per això, que s'ha presentat el canvi d’itinerari. A més, també per primera vegada, finalitzarà amb la intervenció d’un presentador o speaker que detallarà les comparses que vagin arribant.

El motiu principal del canvi és el fet d’evitar el pas per l’Hospital Santa Tecla per tal de respectar el descans dels malalts i alhora facilitar l’entrada d’ambulàncies i vehicles que es dirigexien a urgències a aquest. Amb tot, el nou recorregut permet una major visibilitat per al públic i una amplitud en tots els carrers del recorregut que abans no teníem; com per exemple era el cas del carrer Sant Agustí.

La rua de l'Artesania és un dels actes més multitudinaris i destacats de la Festa de Carnaval a Tarragona és sens dubte la Rua de l’Artesania de dissabte, que des de les 18h i fins gairebé les 22h circula pels carrers de la ciutat i es fa públic el treball de les comparses, els vestits i les coreografies, així com el missatge dels més reivindicatius.

També queda obert el termini per inscriure’s a la Rua de l’Artesania 2015 i ja es pot trobar tota la informació a través del web de l’Ajuntament amb la Fitxa d’inscripció online i les bases del concurs. Per primera vegada és obligatòria la inscripció per a totes les comparses, encara que no entrin a Concurs; per tal de donar a conèixer el seu vehicle, les característiques del seu grup, etc…complint amb el Pla de Seguretat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar