loader
menu

CIUTAT

La fe en les 'smart cities' genera una nova aliança entre TGN i Reus

El Circ Ciutat dimarts, 09 de desembre de 2014

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City s'ha sumat al Clúster TIC Catalunya Sud, una associació impulsada pel sector públic, però liderada pel sector privat, amb més d'una trentena d'empreses relacionades amb les tecnologies.

A l'esquerra, el Tinent d'Alcalde de TGN Javier Villamayor, i al seu costat, el regidor de l'Ajuntament de Reus Marc Arza. /Fundació Tarragona Smart Mediterranen City

La voluntat de la Fundació tarragonina és la de coliderar l'equip de Smart Cities de l'associació empresarial ubicada a Reus. L'acte, presidit pels regidors Marc Arza -titular de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Reus- i Javier Villamayor -tinent d'alcalde de Serveis a la Persona, Jocs del Mediterrani 2017 i Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de Tarragona- ha servit per endegar el full de ruta dels propers anys amb la finalitat de potenciar i donar a conèixer les principals línies d'actuació de les smart cities del Mediterrani.

Principals línies d'actuació:

-Fomentar la cultura de l'aigua basada en un ús sostenible i responsable

-Dissenyar una nova estratègia sostenible en mobilitat

-Potenciar una nova línia en salut i nutrició per mitjà de l'ús de l'espai públic

-Posar en valor al patrimoni i el turisme com a motors econòmics de la zona i aplicar l'ús de les noves tecnologies per potenciar el seu creixement

-Impulsar l'estalvi i l'eficiència energètica

Línies de treball

Prèviament, representants de la Fundació Tarragona Smart City i del TicSud s'han reunit en una sessió de treball per definir les línies de treball de l'ens tarragoní (Aigua, Mobilitat, Eficiència Energètica, Salut i nutrició, Patrimoni i Turisme). A més, s’han posat en comú les bases i actors per construir un projecte Smart Regió a Catalunya Sud.

L’objectiu d’aquest grup de treball de Smart Cities és identificar, obtenir finançament i realitzar projectes col·laboratius en l’entorn de les ciutats inteligents, siguin de recerca o bé d’aplicació directa als mercats. El grup de treball Smart Cities, liderat per Alsys i la FMSC, està format per una vintena de empreses TIC del territori.

Arza ha posat de relleu que un dels principals objectius és "concretar acords, treballar plegats i captar fons econòmics europeus pels diferents sectors TIC del Camp de Tarragona". En aquest mateix sentit, el nou regidor de Promoció Econòmica i Ocupació ha assenyalat que en les properes setmanes es programarà una nova reunió tècnica de cara el mes de gener amb la finalitat de concretar els projectes a desenvolupar durant el 2015.

Així mateix, Javier Villamayor ha insitit que "les col·laboracions ente les dues ciutats han d'esdevenir espais d'innovació especialitzats". De fet, el regidor de l'Ajuntament de Tarragona ha assegurat que "les sinèrgies entre les dues ciutats han de generar territoris especialitzats, competitius i que generin valor afegit".

L'acció d'aquest dimarts se suma a les iniciades en els darrers mesos pels dos consistoris amb la finalitat de potenciar les relacions entre les dues ciutats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar