loader
menu

CIUTAT

Prop d'11.000 signatures perquè la Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII funcioni les 24 hores

El Circ Ciutat dimarts, 09 de desembre de 2014

Nova demanda assistencial a l'hospital Joan XXIII i altre cop, de la secció sindical de la CGT. Tot i que el servei d'Hemodinàmica cardiaca ha millorat des de l'octubre de 2013, passant a estar operativa tots els dies de la setmana, de 8h a 20h, la CGT exigeix que estigui oberta les 24 hores del dia, per evitar que els pacients hagin de ser derivats a Bellvitge.

Foto: CGT

Foto: CGT

La CGT ho argumenta tot assegurant que tant l’informe d’Activació del Codi Infart, fet pel Cap Territorial del SEM a Tarragona a l’any 2009, com l’últim informe sobre el Rendiment assistencial i científic del Codi IAM a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de l’abril d’aquest any, avalen la seva reivindicació.

Per això, a més de la reivindicació, també s'han presentat 10.810 signatures de ciutadans que s’han adherit a la petició de la CGT. Les signatures són el resultat de les accions reivindicatives dutes a terme durant els catorze mesos passats, amb reivindicacions setmanals al vestíbul de l’Hospital. La lluita de CGT ha tingut el suport constant de COBAS, l’ Assemblea15M, la Plataforma en Defensa dels drets Públics, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, i les persones que han participat a títol individual.

L'activitat a la Unitat d'Hemodinàmica puja un 34%

Malgrat l'ampliació d'horari, la CGT considera que encara és insuficient i que no es garanteix totalment l’atenció adequada als pacients.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va presentar, el passat 11 de novembre el balanç de l’ampliació horària de les unitats d'Hemodinàmica dels tres centres sanitaris de l’ Institut Català de la Salut (ICS) un any després de la posada en marxa. Segons la CGT, les dades preliminars de l’anàlisi de l’Hospital Joan XXIII, dels nou mesos després de l’ampliació d'Hemodinàmica en relació amb els nou mesos previs, mostren un increment del 97% del nombre de codis activats i tractats a l’hospital.

També un increment del nombre d’angioplàsties primàries, així com un augment del percentatge de pacients de l’àrea d’influència del centre sotmesos a reperfussió amb angioplàstia primària en menys de 120 minuts, que passa d’un 30% a un 42%.

L'increment d’activitat de la unitat d’ Hemodinàmica del 2011 al 2013 ha estat de 581 pacients, fet que suposa un 34,5%.

Una mancança denunciada fa dos anys

Al gener de 2012 la Secció Sindical de la CGT va destapar un informe del SEM (2010) sobre el Servei d'Hemodinàmica de Joan XXIII a Tarragona, que va tenir un gran ressò social.

La CGT va posar en marxa una campanya per a reivindicar l’atenció adequada de tot tipus d’infart de miocardi amb elevació del segment (ST). Al Joan XXIII, la unitat d ’Hemodinàmica només estava oberta de dilluns a divendres de 8 hores a 17 hores i els festius i cap de setmana restava tancada, així com des de les 17 hores a les 8 del matí, havent de derivar als pacients a l’Hospital de Bellvitge, que és el nostre Hospital de referència, en helicòpter o ambulància medicalitzada.

Tarragona era l’única demarcació del seu nivell, és a dir amb més de 800.000 habitants, on no es podia realitzar un cateterisme cardíac les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, en contra de les recomanacions recollides a l’infor¬me del SEM.
L'Hospital Joan XXIII és el de referència a les regions sanitàries Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, pel que fa als pacients amb sospita d’un IAMEST(infart agut de miocardi amb elevació ST).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar