loader
menu

CIUTAT

El grup Veremonte posa el fre a Barcelona World

El Circ Ciutat dimecres, 10 de desembre de 2014

Ombres sobre el futur complex de turisme i negocis Barcelona World. El grup Veremonte ha anunciat que no exercirà el dret de compra dels terrenys de Caixabank per a construir el Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Salou i Vila-seca. El projecte està afeblit i tocat, però no s'ha enfonsat. El govern català confia a trobar un altre inversor per tirar endavant el macro projecte, com ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Foto: circdetarragona.com

El constructor valencià Enrique Bañuelos, propietari de Veremonte, havia ja demanat abans de l'estiu una pròrroga per aconseguir el finançament necessari. Bañuelos, que va signar un contracte per obtenir el dret preferent en la compra, hauria de trobar 390 milions d'euros per adquirir l'empresa Mediterranea Beach Golf Community, empresa filial de Caixa Banc i propietària dels terrenys adjacents a Port Aventura, on és previst aixecar-hi BCN World.

El termini per executar la compra expirava la passada mitjanit i l'empresa Veremonte ja ha anunciat que no l'executarà, al·legant falta de concreció sobre el futur Pla director Urbanístic (PDU) de BCN World, que encara no està del tot definit. Sense unes directrius urbanístiques clarament definides, Veremonte no es vol comprometre.

Tot i així, Veremonte encara es manté dins la pugna per gestionar el projecte. En un comunicat, el grup de Bañuelos assegura que "Durant el període de definició del pla director urbanístic, és intenció de les societats prequalificades vinculades a BCN World seguir treballant en el disseny de cada un dels 'resorts' integrats".

D'aquesta manera Veremonte es refereix a tres de les quatre candidatures que han superat la primera fase del concurs de llicències de la Generalitat per al Centre Recreatiu i Turístic (CRT), el resultat del qual es va fer públic el 27 de novembre. Es tracta de la que comparteix amb Melco, la que forma amb Hard Rock i la que Melco porta sola. La quarta empresa és Grupo Peralada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar