loader
menu

CIUTAT

Els taxis de Tarragona són els més cars de tot l'estat

El Circ Ciutat dijous, 11 de desembre de 2014

Tot i que és una dada que fa temps que circula i que tothom coneix, un nou estudi a nivell estatal de Facua Consumidors en Acció ha tornat a assenyalar Tarragona com la ciutat on el taxi és més car, i amb diferència, tot i que no sigui on s'han apujat més les tarifes.

Foto: circdetarragona.com

L'estudi s'ha fet en 45 ciutats d'arreu del territori espanyol, i Tarragona torna a tenir el dubtós honor de ser la ciutat amb un servei de taxi pels núvols. L'informe revela diferències de fins al 131,7% en viatges de similars característiques als dels taxis. Per tal de combatre això, el plenari de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar una moció per crear una àrea de prestació conjunta que afavoreixi els taxistes de la ciutat.

Tarragona és la ciutat amb les tarifes més elevades, seguida de Sant Sebastià, Girona i Pamplona. Les més baixes són les de Las Palmas de Gran Canaria, Escull (Lanzarote) i Santa Cruz de Tenerife.

Les majors diferències per trajecte es troben els trajectes diürns més curts (baixada de bandera més un quilòmetre o carrera mínima). En aquest recorregut els preus varien des dels 5,33 euros que es cobra a Sant Sebastià i als 2,30 euros que costa Escull, diferències de fins a un 131,7%.

Tarifes més cares les nits dels caps de setmana

FACUA critica que en deu de les quaranta-cinc ciutats analitzades s'apliquin tarifes especials durant determinats horaris en els caps de setmana, incrementant el preu pel que fa a la tarifa nocturna o amb una tarifa específica com en el cas de Bilbao, Barcelona, Granada, Pamplona i Sevilla.

En el cas dels suplements arriben fins als 1,20 euros a Huelva o un 25% a Còrdova sobre la tarifa 2, segons els casos.

A Màlaga hi ha un suplement per nocturnitat de 2 euros que afecta tant als caps de setmana com als dies laborables de 24.00 a 6.00 hores.

L'associació considera que no hi ha justificació per encarir aquest servei en els caps de setmana més enllà d'aplicar la mateixa tarifa que en les nits dels dies laborables.

En aquest sentit, adverteix que els ajuntaments han de garantir que hi hagi un nombre de vehicles suficient per augmentar la demanda en aquests dies des de la perspectiva que es tracta d'un servei públic i no concedint increments tarifaris al sector.

Suplements injustificats

FACUA també es mostra contrària al fet que els usuaris paguin suplements pels recorreguts amb destinacions en punts com a aeroports o estacions de trens i autobusos, ja que no existeix una major qualitat del servei que ho justifiqui.

De la més cara a la més barata

FACUA ha estudiat els preus dels recorreguts d'un, cinc i deu quilòmetres realitzats de dia, de nit i les nits dels caps de setmana (IVA inclòs). Després d'analitzar els nou trajectes l'estudi classifica a les ciutats assignant-los puntuacions, sent la més cara la que acumula major nombre de punts.

L'ordre és el següent (les ciutats amb la mateixa puntuació apareixen per ordre alfabètic): Tarragona (88), Sant Sebastià (64), Girona (52), Pamplona (52), Lleida (50), València (49), Toledo (46), Alacant (44), Madrid (44), Murcia (44), Castelló (43), Orense (43), Granada (42), Lugo (42), Sevilla (42), Àvila (41), Barcelona (41), Burgos (41), Gijón (41), Oviedo (41), Palencia (41), Pontevedra (41), Salamanca (41), Segòvia (41), Valladolid (41), Badajoz (40), Bilbao (39), Ciudad Real (39), Màlaga (39), Còrdova (38), Santander (38), Logronyo (37), la Corunya (34), Palma de Mallorca (32), Conca (31), Zaragoza (31), Huelva (27), Almeria (26), Jaén (23), Melilla (23), Cadis (19), Ceuta (11), Santa Cruz de Tenerife (0), Escull (Lanzarote) (0) i Las Palmas (0).

Segons aquestes dades, la pujada mitjana que s'ha produït en l'últim any ha estat de l'1,5%. Les ciutats que més han incrementat les seves tarifes en aquests perfils són Conca, un 14,0%, Badajoz, 4,3% i Murcia, un 3,9% (que ha aprovat dos canvis tarifaris en 2014; en l'última ha eliminat la carrera mínima).

Així mateix, en deu de les quaranta-cinc ciutats analitzades s'apliquen tarifes especials o suplements durant determinats horaris i dies en els caps de setmana.

Tarifes per quilòmetre

La tarifa mitjana per quilòmetre recorregut és de 0,89 euros en horari diürn i d'1,11 euros en nits i festius, un 24,7% més cara.

Les diferències en les tarifes per quilòmetre aconsegueixen el 89,8% en la tarifa dia i el 137,3% en la tarifa nit i festius.

En horari diürn la tarifa per quilòmetre més elevada es localitza a Castelló, amb un cost d'1,12 euros, seguida d'Orense i València, 1,08 euros.

En horari nocturn les més cares es troben a Toledo, on el preu per quilòmetre és d'1,40 euros, seguida dels 1,39 de Lugo i 1,37 de Pontevedra per quilòmetre en horari nocturn.

Els preus més econòmics per quilòmetre tant en horari diürn com a nocturn són els 0,59 euros d'Escull (Lanzarote), seguit dels 0,60 euros de Santa Cruz de Tenerife i els 0,63 euros de Las Palmas de Gran Canaria.

De les ciutats estudiades, el preu per quilòmetre ha pujat una mitjana d'1,4% en la tarifa dia i un 1,7% a la nit i festius.

El major increment, tant en la tarifa dia com en la nit, s'ha produït a Conca, un 6,7% en la tarifa diürna i un 15,8% en la nocturna (que comença a distingir tarifa nit i festius, que abans tenien una mateixa tarifa).

Baixada de bandera

La baixada de bandera costa una mitjana d'1,83 euros en la tarifa dia i un 33,9% més, 2,45 euros, en la tarifa nit i festius.

El preu de la baixada de bandera varia en fins a un 350% en la tarifa diürna dels dies laborables i un 344,2% en la tarifa nit i festius, segons la ciutat.

La més cara és Sant Sebastià, 4,05 euros en tarifa dia i Tarragona en tarifa nit i festius, 5,33 euros en la tarifa nit i festius. Les baixades de bandera més econòmiques són la de Ceuta, 0,90 euros, en la tarifa diürna, i els 1,20 euros de Castelló en la nocturna.

La pujada mitjana d'aquest concepte des de l'últim estudi publicat per FACUA en 2013 ha estat del 2,3% en l'horari diürn i d'un 2,6% en el nocturn. Els increments més elevats s'han produït a Múrcia, amb una pujada del 33,3% en la tarifa dia i del 24,6% en tarifa nit, recentment aprovades, en desaparèixer la carrera mínima.

Carrera mínima

El preu mitjà de la carrera mínima és de 3,26 euros en horari diürn i de 4,31 euros, un 32,2% més, les nits i els festius.

Les carreres mínimes varien fins a un 213,5% en la tarifa dia i un 194,3% en la tarifa nit i festius. La més cara és Sant Sebastià, amb un cost de 5,33 euros en horari diürn i 6,18 euros en el nocturn i inclou 1,8 km de recorregut o 5 minuts.

Les més barates, les de Las Palmas, 1,70 euros en horari diürn i Barcelona 2,10 euros a la nit. Es tracta de dos de les ciutats on la carrera mínima coincideix amb la baixada de bandera.

La carrera mínima ha baixat aquest any una mitjana del 0,2% en la tarifa dia i ha pujat un 0,1% en l'horari nocturn. En aquest cas, la pujada més elevada ha estat a Conca, un 6,6% tarifa dia i un 19,7% en tarifa nit; i Madrid, un 4,4% tarifa dia i un 23,4% en tarifa nit.

En el costat contrari Murcia, que en eliminar el concepte de carrera mínima al novembre d'aquest any ha reduït els seus preus un 32,4% en tarifa dia i un 38,4% en tarifa nit, pel que fa a les publicades per FACUA en 2013. Li segueix Castelló, amb una baixada d'un 5,9% pel dia i un 7,4% a la nit.

Viatges a l'aeroport

Diverses de les ciutats analitzades tenen tarifes fixes o suplements, en molts casos amb un import mínim, per als trajectes amb origen o destino aeroports.

Madrid té una tarifa específica per a aquests recorreguts depenent de la destinació; en els viatges amb origen o destinació entre l'aeroport i l'interior del Carrer 30 s'aplicarà una tarifa fixa de 30 euros.

A Sevilla la tarifa per a aquests recorreguts és de 22,20 euros en la seva tarifa dia i 24,75 euros en la seva tarifa nit.

De les ciutats que tenen suplements per als viatges amb origen o destinació en l'aeroport, Barcelona i Badajoz són les que cobren l'import mínim més alt (que s'aplica a les sortides des de l'aeroport), 20 euros, seguides de Màlaga, 15,21 euros en la seva tarifa dia i 19,01 en tarifa nit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar