loader
menu

TGN injectarà 12 ME als Jocs del Mediterrani i 10 per a l'obra del Mercat Central

Sergi Casado dijous, 11 de desembre de 2014

Els pressupostos de Tarragona per a l'any 2015 ja estan cuinats i llestos perquè s'aprovin el proper 19 de desembre. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, ha exposat les línies mestres dels comptes municipals per a l'any 2015 amb el ple convenciment que l'oposició no hi posarà traves. "És un esbós que entenc que té totes les opcions d'aprovar-se", ha explicat l'amo de les arques municipals a l'hora de radiografiar els números del consistori per a l'any que ve.

En els pressupostos per a l'any 2015 també augmenta la partida en serveis socials prop d'un 40 per cent

Per primer cop des de fa alguns anys, la venda de patrimoni ja no és condició indispensable per executar una inversió. Pérez ha explicat que s'injectaran 12 milions d'euros als Jocs del Mediterrani i quasi 10 a l'empresa de mercats, Espimsa. En concret, 9,8, per aturar la sagnia econòmica de l'obra del Mercat Central i evitar la seva dissolució. I la majoria d'aquests diners seran a crèdit i d'altres, de fons propis i de la caixa que s'ha pogut fer amb la venda de patrimoni, que són uns 6 milions d'euros.

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Pau Pérez (PSC). / Mauri

L'Ajuntament ha posat èmfasi en l'increment de prop d'un 40 per cent en la partida de serveis socials, que passa dels 8,2 milions d'euros als més d'11.

Una altra empresa municipal que pateix angúnies econòmiques, la de Transports (EMT), també rebrà una nova injecció de 3 milions d'euros, que s'emmarca en el pla de viabilitat.

Sens dubte, es tracta d’un pressupost de consens, ja que, segons Pérez recull gairebé la majoria de les peticions dels grups de l'oposició. El regidor també ha assegurat que respon a les línies del Pla d’Ajust aprovat al 2012 i vigent fins al 2022.

En números, el pressupost de despeses corrents ascendeix a 131,717 milions d’euros, que suposa un 1,01% més que l’any passat, descomptant prop de 3M d’euros de reconeixement de deute per garantir viabilitat de les empreses municipals.

Èmfasi en l'atenció a les persones

Pau Pérez ha reiterat la gran aposta per l'atenció a les persones: “Presentem un pressupost social, orientat a recolzar a les persones que més estan patint la crisi i això es tradueix en un increment d’un 38,7% de la partida destinada als serveis socials.”

Ha afegit: “Des del 2007 aquest govern municipal ha tingut clar que l’atenció social és prioritària i aquest partida ha tingut un increment sostingut. Però a més d’ajudar a suportar la situació econòmica, sabem que la millor política social és generar ocupació i, per això, la promoció econòmica i la projecció de la ciutat són claus per al creixement futur”. “La finalització de les obres del Mercat i els projectes dels Jocs del Mediterrani seran motors impulsors de l’economia i l’ocupació i, per tant, de la millora de la qualitat de vida de la ciutadania” ha conclòs.

També pel foment de l'ocupació, ja que es mantenen els ajuts a les empreses per la contractació de persones en atur. Tot i això, el regidor també ha explicat que les despeses en la partida de personal baixaran en un milió d'euros l'any que ve. Això, però, no significa que es prevegin acomiadaments, sinó que respon a jubilacions i a plans d'ocupació que finalitzen.

L’Ajuntament destina un 0,73 de les despeses corrents a programes pel foment de l’ocupació. Una altra de les novetats és que el consistori reactiva el Pla Integral de la Part Alta, el famós PIPA, que es va aturar per falta d'inversió per part de la Generalitat. L'Ajuntament hi destinarà 800.000 euros.

Inversió de 28 ME

Es tracta d’un pressupost d’estabilitat amb una desviació mínima, que per aquest proper any, acumula un estalvi net de despesa corrent de 3 milions d’euros que es destinarà a inversió municipal. En total la inversió prevista per al 2015 serà de 28M d’euros, als que caldria sumar, segons Pau Pérez, els 6 milions d'euros gràcies a la venda de patrimoni. El local dels Xiquets del Serrallo, la plaça de la Sardana, a Sant Pere i Sant Pau, la millora en edificis i façanes, són altres de les inversions previstes.

Des del 2007, la inversió acumulada ascendeix fins als 300 milions d’euros. A la motxilla, però també deute pel Mercat (un aval de 24ME), el deute del Jaume I (16,8 ME), 6,7 ME per l'EOI i un deute global de tot el període de 49 milions d'euros, segons un powe point presentat pel mateix Pérez.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar