loader
menu

CIUTAT

Arresten un informàtic de TGN per col·laborar en un ciber atac muntat per un ex directiu d'Intereconomia contra una web crítica

El Circ Ciutat diumenge, 14 de desembre de 2014

Operació conjunta entre diferents cossos policials contra el ciber atac a la web prnoticias, un portal molt crític amb la cadena de televisió Intereconomia. Agents de la Policia Nacional en una operació amb el FBI han detingut a Luis Sans, exconseller delegat d'aquest canal, i als tres experts informàtics que aquest va contractar per fer un ciberatac a l'esmentada web, i que va provocar la caiguda de la seva pàgina web durant tres setmanes causant-li unes perdudes valorades en 425.000 euros, segons han confirmat al Confidencial fonts properes a la recerca.

En l'operació, conjunta entre la Policia, l'FBI i les autoritats canadenques, també s'ha detingut l'ex directiu d'Intereconomia Luis Sans i dos informàtics més de Madrid

Després de catorze mesos d'investigacions, i amb la col·laboració del FBI i de les autoritats canadenques, la Policia Nacional ha pogut localitzar i arrestar als informàtics sospitosos: tres a Madrid, i un a Tarragona, com a presumptes responsables d'un delicte continuat de danys informàtics.

Comparabien.com

El ciberatac va consistir en diversos atacs de denegació de servei, llançats des d'una xarxa d'ordinadors arreu del món. Una modalitat delictiva coneguda com DDos (denegació de servei distribuïda), segons ha informat la Direcció general de Policia.

Aquest atac informàtic consisteix bàsicament en què multitud d'ordinadors es comuniquin amb un sistema informàtic de manera simultània. Per exemple, que visitin una pàgina web o una xarxa i sol·licitin tantes dades, que al final acaben per saturar-lo, icom a conseqüència, deixi d'estar accessible.

En aquest cas concret, la infraestructura cibernètica utilitzada pels tres detinguts a Madrid i per l'informàtic detingut a Tarragona es trobava repartida per tot el món, la qual cosa va dificultar qualsevol intent de mitigació per detenir o almenys pal·liar els efectes del ciberatac, a més de dificultar la recerca policial per tractar de determinar l'origen real dels atacs.

Els investigadors van descobrir que Luis Sans, exdirectiu de la cadena Intereconomía, podria ser el principal responsable dels atacs. Aquesta persona hauria realitzat pagaments periòdics a tres individus, un d'ells de la seva màxima confiança, amb alts coneixements informàtics i capacitat d'accés a complexes xarxes cibernètiques.

Aquests informàtics haurien tingut a la seva disposició una botnet, o xarxa d'ordinadors compromesos a nivell mundial, executant peticions massives que van saturar el servidor de la pàgina web objectiu, deixant-lo sense servei i causant-li uns danys de prop de mig milió d'euros.

A més de les quatre detencions, els agents han registrat un domicili a Madrid en el qual s'han confiscat de cinc discs durs, tres telèfons mòbils, tres tablets, tres ordinadors portàtils i dos pen-drives USB.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la Unitat de Recerca Tecnològica de la Comissaria General de Policia Judicial, amb la col·laboració d'agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Tarragona, del FBI nord-americà i de les autoritats canadenques.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar