loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN rep una distinció per la transparència del web municipal

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 15 de desembre de 2014

La web municipal de Tarragona és de qualitat i transparent; dues característiques que l'han fet mereixedora del segell Infoparticip@, que ha valorat la comunicació pública local en la web municipal de TGN. La web tarragonina (www.tarragona.cat) ha assolit el 100% dels indicadors en l’avaluació 2014, esdevenint l’ajuntament de la província amb més bona puntuació i l’únic amb el 100%.

Segons l’informe de la UAB només hi ha 20 municipis catalans (dels 947) que obtenen el 100% de transparència comunicativa. Els més grans: Tarragona, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i Lleida.

El Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol persona tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

L’anàlisi dels webs el realitza un equip d’investigadors i investigadores de les universitats: Autònoma de Barcelona, Vic, Girona i Politècnica de Catalunya, amb el suport d’un projecte I+D+I finançat pel MINECO. Els resultats de l’anàlisi dels webs es publiquen al Mapa Infoparticip@ (www.mapainfopublica.com).

El Consell Certificador del Segell Infoparticip@ és l’organisme que decideix la concessió dels Segells, després de rebre els informes amb les avaluacions, i està format per representants d’institucions públiques relacionades amb les administracions públiques locals de Catalunya, la Universitat, entitats vinculades al periodisme i la societat civil. El seu president és el Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, Marc Prat.

Enguany rebran el segell 62 ajuntaments catalans, entre els quals hi ha el de Tarragona.

La web de l’Ajuntament de Tarragona ha assolit el 100% dels indicadors en l’avaluació 2014, esdevenint l’ajuntament de la província amb més bona puntuació i l’únic amb el 100%.
Segons l’informe de la UAB només hi ha 20 municipis catalans (dels 947) que obtenen el 100% de transparència comunicativa. Els més grans: Tarragona, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i Lleida.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar