loader
menu

CIUTAT

Les protestes dels treballadors aigualeixen el 550 aniversari de la Fundació de l'Hospital Santa Tecla

El Circ Ciutat dilluns, 15 de desembre de 2014

Enmig del conflicte que té amb tots els seus treballadors, la Xarxa Sanitària de Santa Tecla s'ha vestit de gala per commemorar el 550 aniversari de la creació de la Fundació de l'Hospital de Santa Tecla. Per això, l'acte solemne que s'ha celebrat al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona s'ha endarrerit per la irrupció de prop d'una cinquantena de treballadors al consistori.

Foto: Mauri

Foto: Mauri

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Els crits de protesta han començat a la plaça de la Font, on el comitè d'empresa havia convocat els treballadors a dos quarts de set. Al cap d'uns minuts, han decidit pujar les escales i aigualir la celebració d'un aniversari que ha aplegat fins i tot l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, així com el president de la Xarxa Tecla, Josep Maria Adserà, qui, junt amb els seus acompanyants han assistit impassibles als crits dels treballadors, tant a dins com a fora de la sala.

"Sou traficants de salut, lladres i corruptes", han estat alguns dels lemes que ha escoltat tot el saló de plens tarragoní.

Fonts sindicals han explicat al Circ que la nova retallada que preveu la Xarxa als seus empleats (una paga menys i pèrdua del premi de fidelització als 25 anys) ja s'està aplicant, però que temen que a l'abril, quan es reemprendran les converses amb l'empresa, aquesta vulgui negociar condicions encara pitjors per als treballadors.

De moment, l'escapçada salarial soferta durant el 2014 i que havia d'acabar el 31 de desembre, finalment també es continuarà aplicant a tota la plantilla, encara que estava previst que només s'apliqués durant l'any 2014. La mesura afecta a més de 500 treballadors, tant de l'hospital de Santa Tecla, el centre de Llevant i l'hospital del Vendrell, encara que el poder de convocatòria ha resultat escàs, però sí visible.

Tot i això, els prop d'una cinquantena que sí han decidit exterioritzar el seu malestar han aigualit la festa als responsables de la Xarxa. Un cop acabada la protesta, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha iniciat l'acte en el qual, el Capítol de la Catedral i i la Fundació han signat el document de reafirmació del compromís de treballar plegats pel benestar sanitari i social, igual que es va fer fa 550 anys.

Què se celebra?

El que se celebra el 15 de desembre de 2014 és l'acte que va tenir lloc entre el Capítol de la Catedral de Tarragona i l'Hospital de la ciutat davant de l'Arquebisbe fa 550 anys. En aquell temps, les dues institucions que van impulsar el nou projecte van cercar l'entesa per tal d'oferir una millor atenció a les persones.L'any 1464 les necessitats, els recursos i la tècnica i la medicina


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar