loader
menu

CIUTAT

La Part Alta de TGN té més d'un centenar de façanes degradades

El Circ Ciutat dimarts, 16 de desembre de 2014

Més de 100 façanes de la Part Alta estan degradades, més de 170 presenten deficiències lleus i en 11 cases el risc ja és estructural. Són dades d'un estudi encarregat en el marc d'un nou pla d'acció per als edificis del casc antic que ha posat en marxa l'Ajuntament de Tarragona.

Una imatge del carrer Calderers. / circdetarragona.com

En l’estudi, que arriba tres mesos després del darrer ensorrament d'una casa al carrer Calderers, s’han inspeccionat totes les façanes; un total de 958 que es corresponen a 795 edificis. L’anàlisi ha consistit en la inspecció ocular des de l’exterior, l’Ajuntament no compta amb les competències per entrar als habitatges, i ha comptat amb dues revisions tècniques on s’han detectat els edificis en mal estat i s’han classificat en tres categories de major a menor intensitat de risc. Amb els resultats de les inspeccions, s’ha posat en marxa un pla d’actuació i posterior tramitació dels expedients de requeriment als propietaris.

Per a fer-ho, s’han revisat els procediments de tramitació per tal d’agilitzar-los i fer-los més eficients, tot i que es tracta de tràmits que requereixen la localització de tots els propietaris, la notificació i garantia de rebut, el control dels terminis i la revisió dels expedients.

El tinent d’alcalde de Territori, Carles Castillo ha explicat que “s’està realitzant un treball seriós d’inspecció dels habitatges perquè és un tema que ens preocupa i molt. No defugim responsabilitats, la prioritat és que ningú prengui mal i, per això, hem engegat aquest treball intensiu per garantir la seguretat de les persones.” I ha afegit: “Ara estem duent a terme aquest pla a la Part Alta i l’anirem implantant a la resta de la ciutat”.

Castillo ha recordat que són els propietaris els qui tenen l’obligació i la responsabilitat de mantenir els edificis en bon estat i ha explicat que, des de l’Ajuntament, es treballa rigorosament per garantir la seguretat, però cal treballar conjuntament amb la Generalitat i altres organismes, “es tracta d’un tema complex on l’administració local no disposa dels recursos suficients ni de les competències per abordar-lo de manera integral”.

Resultats informe edificis Part Alta:

Presenten risc estructural: 11
El Departament de Disciplina Urbanística ha obert el corresponent expedient d’ordre d’execució i s’ha notificat als propietaris les mesures cautelars que havien de portar a terme per garantir la seguretat de les persones i elements de la via pública. D’aquests edificis, 6 han sol·licitat la corresponent llicència per rehabilitar/ reparar les parts afectades de l’edifici. La resta estan notificats, però encara no han passat els terminis atorgats per donar compliment a les ordres emeses

Presenten elements degradats a les façanes: 102
S’han incoat 25 expedients, i també s’han fet les ordres d’execució corresponents; els 77 restant estan en tramitació.

Presenten deficiències lleus: 173
S’han incoat 13 expedients i s’han emès les corresponents ordres d’execució, els restants es van tramitant de manera gradual.

A més de la feina feta des de Disciplina Urbanística, l’Ajuntament ha aprovat per aquest proper any bonificacions fiscals per la rehabilitació d’edificis i ha destinat una partida de subvencions de 60.000 euros per a rehabilitació de façanes i instal·lació d’ascensors.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar