loader
menu

CIUTAT

Prop d'un miler de joves tarragonins visiten l'exposició 'Drogues... i què?'

El Circ Ciutat dimarts, 16 de desembre de 2014

Prop d'un miler de joves tarragonins han visitat l'exposició Drogues... i què? Durant els mesos de novembre i desembre 8 centres educatius de la ciutat de Tarragona han acollit la mostra promoguda per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas.

A través d’H2O, col·lectiu gai, lesbià, bisexual i transsexual del Camp de Tarragona, i de l’Equip de Prevenció de les Addiccions de la Conselleria de Salut de l’Ajuntament de Tarragona, gairebé un miler de joves d’ESO, batxillerat i cicles formatius de centres públics i privats han assistit als tallers explicatius de l’exposició.

Aquesta té l’objectiu de fomentar una actitud crítica envers el consum de drogues i els comportaments que sovint l’envolten; així com envers diferents aspectes, amb i sense relació amb les drogues, que generen una societat poc solidària i sostenible. Tanmateix, aborda també les condicions de producció i distribució de les substàncies, qüestiona la suposada “normalitat” del consum, promou l’autonomia personal en la presa de decisions, adverteix sobre el risc de dependència i d’altres problemes associats al consum, i informa sobre les vies d’accés als serveis d’atenció per a les persones que ho necessitin.

L’exposició, que ha estat facilitada pel Programa de Desenvolupament Social (PDS) de Barcelona i que compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha estat dinamitzada per professionals de la salut a través d’un taller explicatiu d’una o dues hores de durada.

Tant per part del professorat i de l’alumnat, així com per part dels professionals encarregats de portar a terme els tallers, la valoració que se n’extreu és molt positiva, destacant el fet que la informació donada en un context que trenca la dinàmica de l’aula, sempre té molt bona acollida per part de les persones joves.

Aquest és el quart any que la Conselleria de Joventut apropa a les persones joves informació i formació en l’àmbit de la salut, a través de diferents exposicions, ja sigui a l’Oficina Jove del Tarragonès o en el mateix centre educatiu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar