loader
menu

L'última assemblea de l'any de Convergència de TGN no preveu fer el nomenament del candidat per a les municipals

Sergi Casado dimecres, 17 de desembre de 2014

Convergència Democràtica de Tarragona farà un nou pas que alimentarà encara més el debat sobre el futur cap de llista a les municipals, ja que continua sense confirmar Victòria Forns. El comitè local de CDC a Tarragona, presidit per Jordi Sendra, celebrarà aquest divendres l'última assemblea de l'any i a continuació també es reunirà el comitè executiu. Ho farà amb la presència d'algun membre del partit a nivell nacional, i que també la presidirà.

Foto: ciu tarragona

En l'ordre del dia de l'assemblea, segons fonts de CiU, no hi figura cap punt que faci referència al nomenament de candidat per a les municipals del maig de l'any que ve. Tampoc qui la presidirà. En canvi, la setmana passada, el comitè local de Reus va celebrar la seva assemblea local i sí va ratificar i nomenar Carles Pellicer com a alcaldable reusenc.

Els casos de Tarragona i Reus, però, no són extrapolables. Fonts de la federació nacionalista han explicat al Circ que el cas del candidat és Reus és diferent al de Forns perquè Pellicer és l'actual alcalde i l'han ratificat perquè ell va expressar el seu desig de tornar a presentar-se.

A Tarragona, en canvi, Victòria Forns no és l'alcaldessa i això fa que l'anunci de candidat s'allargui, principalment per interessos de partit. De pas, que es continuï alimentant la hipòtesi que el mateix Sendra li arrabasssi el número 1 de la llista nacionalista. Tot apunta que la decisió es pren molt més amunt, a nivell nacional, i que aquesta hipòtesi no és gens descabellada, com ja circula per Tarragona des de fa anys. No és cap secret que a Forns li mouen la cadira des de fa temps.

Fins i tot al Circ van arribar rumors que Forns s'havia donat de baixa com a militant. Convergència Democràtica va desmentir rotundament aquesta dada.

A nivell, tant local com municipal, Convergència i Unió a Tarragona no està unida. No és cap secret que, per exemple, dins del grup municipal, Fede Adan i Victòria Forns no tenen bona relació. El relleu de Jordi Sendra al capdavant del comitè local en substitució de Joan Basora havia de temperar també les relacions a nivell local per les topades entre el mateix Basora, quan liderava el comitè local, i Forns. Amb Sendra es volia que tot tornés al seu lloc. La realitat, però, sembla una altra, tot i que des del partit es manté l'hermetisme i ningú no es vol pronunciar.

L'argument és que possiblement hi haurà eleccions al febrer i que abans que les municipals cal activar els mecanismes per als nous comicis al Parlament de Catalunya.

De moment, però, Victòria Forns actua com a portaveu i fins que ningú el digui el contrari, ella serà la candidata a l'alcaldia el 2015. CiU és conscient que igual que els altres dos partits grans, PSC i PP, perdran vots i regidors en els propers comicis. La hipòtesi que Sendra, actualment al Senat, pugui ser el portaveu de l'oposició agrada al partit, segons expliquen fonts de la federació al Circ. De perfil clarament independentista i tarragoní de socarèl, Sendra també podria reunir el perfil de candidat més adequat per fer front a quatre anys més d'oposició.

O qui sap si pactant tant amb el PSC, amb una sòcio-vergència, com amb ERC, tot i que aquestes dues formacions difícilment tindran majoria absoluta.

A més, també és proper a Basora, al president del Port, Josep Andreu, i a l'expresident Lluís Badia; a priori caps visibles de l'altre sector de CiU a Tarragona. Vist així, sembla un candidat que encaixa.

Però s'acabarà l'any 2014 i arribarà l'any electoral, i a una capital com Tarragona CiU encara no tindrà candidat. La bola de neu es continuarà fent gran. La incògnita, però, continuarà. Forns? o Sendra? Aquest divendres després de l'assemblea del comitè local i de l'executiu, el partit celebrarà el sopar de Nadal, on és previst que coincideixin tots els pesos pesants de la federació nacionalista tarragonina.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar