loader
menu

La CUP denuncia que els pressupostos de TGN se salten el codi de Bon Govern Local

El Circ dijous, 18 de desembre de 2014

Just el dia abans que se celebri el plenari en què l'eequip de govern de Ballesteros (PSC) aprovarà els pressupostos pel darrer any de mandat gràcies a l'oposició dels dos partits grans (CiU i PP), la CUP de Tarragona els ha tornat a criticar i amb arguments que poden entendre's, tot i que la conjuntura econòmica, de vegades, fa que s'escullin les vies més conegudes i eficaces.

Foto: cuptarragona

La CUP considera que la política municipal s’ha convertit en un circ representatiu on, fins i tot, s’aproven mocions per tirar endavant mocions aprovades que no tiren endavant, com ara la de la utilització de la banca ètica o la del Codi de Bon Govern Local on diu que «Les remuneracions dels càrrecs electes seran publicades per a coneixement de la ciutadania», cosa que no s’ha fet mai, o que s’asseguri el dret a la informació quan, possiblement, les últimes xerrades informatives de pressupostos es remuntin al 1984.

Qualifiquen d'hipòcrita que s’aprovin mocions on s’estableix un conjunt de bones intencions per treballar amb la banca ètica i després es demani un préstec de 2,25 milions a La Caixa i al BBVA per frenar l’endeutament de l’EMT, o un altre de 19 milions destinat en bona part als Jocs del Mediterrani, quan actualment es paguen, anualment, al voltant de 15 milions entre préstecs i interessos als bancs, o bé que s’hagi de pagar 1 milió d’euros a l’any fins al 2043 per l’Smart Pàrquing Jaume I.

La CUP també lamenta que el consistori destini gairebé el mateix a Serveis Socials que als Jocs del 2017. L'atenció a les persones augmentarà un 38 per cent, tot i que la xifra total no ha estat desglossada de manera pública. La CUP ha assegurat que es tracta d'11,7 milions.

Per això, des de la CUP es creu que de res serveix aprovar una moció perquè es compleixin les mocions aprovades pel ple municipal quan no es compleixen les mocions sobre pressupostos participatius, de transparència, de participació ciutadana, de banca ètica…

Tampoc de res serveix que el web municipal de Tarragona sigui de qualitat i transparent, dues característiques que l’han fet mereixedora del segell Infoparticip@ quan no s’informa dels pressupostos municipals de l’any 2015.

I és que la candidatura vol recordar, que a dos dies de l’aprovació dels pressupostos municipals i malgrat que s’aprovés el codi de Bon Govern Local on es parla de pressupostos participatius, els únics que actualment hi participen són els consellers.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar