loader
menu

Un perfil fals de Guanyem Tarragona usurpa la identitat al real a les xarxes socials

Sergi Casado dijous, 18 de desembre de 2014

El partit fantasma que ha usurpat la identitat de Guanyem Barcelona també ha tingut efectes en el moviment Guanyem Tarragona. Tot i que ja no s'hi penja res des del passat 11 d'octubre, al facebook encara circula un perfil fals de Guanyem Tarragona, que està restant seguidors al perfil real i autèntic del grup de persones que treballa per presentar una llista a les municipals de 2015.

Una captura de pantalla del perfil autèntic de Guanyem Tarragona.

Una captura de pantalla del perfil fals i fraudulent.

Els noms dels dos perfils és el mateix: Guanyem Tarragona. En l'autèntic, a sota del buscador hi apareix la paraula "Organització", mentre que en el fals hi diu "Comunitat". Són dues paraules que indueixen a la confusió i que han fet que molta gent hagi clicat m'agrada a la pàgina falsa creient que era la bona. Un cop detectat el frau, des de Guanyem Tarragona ja s'ha difòs per les xarxes socials que el perfil autèntic és el seu.

Si es clica dins de la pàgina falsa, en el mateix logo que el real també s'hi llegeix la paraula "Ganemos". Es tracta d'un partit polític que té la seva seu social en una nau industrial propietat de l’empresa Aigües de Barcelona (Agbar), al número 424 del carrer Mallorca. L'activitat i els comentaris d'aquesta pàgina fraudulenta, tots sempre en castellà, van ser constants i continuats fins l'11 d'octubre, just dos dies abans que Guanyem Tarragona irrompés en l'escena tarragonina de manera pública davant dels mitjans de comunicació.

El perfil fals és tant exacte al real que fins i tot ha copiat el seu mateix ideari, és a dir, "neix amb l’objectiu d’ajudar a construir una candidatura ciutadana, rupturista i unitària, a la ciutat de Tarragona", les mateixes paraules, i en el mateix ordre, que figura en la descripció del perfil autèntic de Guanyem.

Guanyem Barcelona ha denunciat en el seu web la usurpació de la seva identitat, on informa que com a únics membres de Ganemos figuren dues persones vinculades a la plataforma electoral Hartos.org. Seg . Guanyem també assegura que altres membres de Ganemos van formar part de Ciutadans i d’Unión Progreso y Democracia.

Guanyem TGN es presenta a la Part Baixa i al Serrallo

Un cop definit el codi ètic que regirà el procés perquè Guanyem presenti llista per a les municipals, i que no quedarà supeditat a cap formació política, Guanyem TGN es va presentar als veïns de la Part Baixa i del Serrallo. És una més de les diferents trobades que té previst fer Guanyem d'ara en endavant.

Limitació de sous, transparència i honestedat. Són alguns dels principis que regeixen la "proposta de candidatura", com ha assenyalat una de les portaveus de Guanyem TGN, Carla Aguilar. El proper 15 de gener ja es preveu tenir elaborat el document amb totes les aportacions recollides. Llavors es votarà en assemblea.

Pel que fa al candidat, encara es desconeixen els criteris que se seguiran per escollir-lo, però que es treballaran en el moment adequat, però no encara.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar