loader
menu

L'abstenció de CiU i PP dóna via lliure als pressupostos de TGN pel 2015

El Circ divendres, 19 de desembre de 2014

L'abstenció dels grups de CiU i PP al ple ha permès l'equip de govern del PSC a l'Ajuntament de Tarragona aprovar els pressupostos municipals per al 2015, de 131 milions d'euros. Com ja va passar l'any passat, tant nacionalistes com populars han carregat amb duresa contra la política econòmica i fiscal de Ballesteros, la qual suspenen clarament, tot i que han justificat la seva abstenció amb l'argument de la "responsabilitat", per donar estabilitat al consistori i permetre la finalització de projectes pendents. També, òbviament, perquè els pressupostos recullen la majoria de les seves propostes.

Foto: circdetarragona.com

L'únic partit que ha votat en contra dels comptes pel 2015 ha estat la regidora d'ICV-EUiA, Arga Sentís. Ho ha justificat dient que no són els pressupostos per lluitar contra la pobresa i la desigualtat i perquè no volia votar uns pressupostos que també són de CiU i del PP.

Els comptes preveuen 28 milions en inversions, amb partides importants per als Jocs del Mediterrani (12ME), el Mercat Central (9,8 ME) i amb 11,1 milions a l'àrea de Serveis Socials, un 38% més que enguany. El debat, però, no ha canviat gaire respecte altres mesos. El PP ha tornat a recordar que gràcies al rescat del Govern espanyol l'Ajuntament se n'estava sortint, tot i que amb un interès bastant elevat; circumstància que Sentís li ha tornat a recriminar i que en altres sessions els socialistes també havien fet.

Des de CiU, avui sense la portaveu Victòria Forns, Maribel Rubio ha tornat a recordar també que durant el govern de Ballesteros la pressió fiscal ha crescut i molt. Abans, el "pare" dels pressupostos, el Tinent d'Alcalde d'Hisenda, Pau Pérez, havia qualificat els pressupostos de 2015 com "il·lusionants". (Consulta els pressupostos en el document adjunt)

D'altra banda, el darrer plenari de 2014 ha aprovat per unanimitat les dues mocions del PSC per reclamar partides per les escoles Ponent i Arrabassada als pressupostos de la Generalitat de 2015.

També ha tirat endavant la que reclama que l'Estat desmunti la plataforma de la platja del Miracle. El PP ha proposat establir un protocol a tres bandes per repartir-se el cost de l'actuació. L'alcalde Ballesteros ha dit que tornarà a pressionar a Madrid i Barcelona i que espera que els grups municipals l'acompanyin.


Documents

Pressupost 2015 TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar