loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Circ compleix dos anys

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 20 de desembre de 2014

Ara fa dos anys, durant aquests dies, va nèixer El Circ; una aventura que havia agafat cos uns mesos enrere a la cua de l'atur de l'oficina del carrer Sant Antoni Claret. Primer com a blog, i poc després ja com a diari digital de Tarragona. Circdetarragona.com va irrompre en l'escena mediàtica de la ciutat i ha aconseguit treure-hi el cap.

Es.dreamstyle.es

La mostra més clara que el Circ s'està fent un espai propi és que en el darrer any gairebé ha duplicat el número de seguidors a les xarxes socials, passant de 4.500 a més de 7.000 actualitat. Dos anys és temps suficient per aturar-se, fer la vista enrere i comprovar com aquella idea que semblava de bojos ara és una realitat consolidada i amb voluntat de seguir creixent. Volem seguir informant del que passa a Tarragona, d'una manera pausada, i si cal, de vegades, sense seguir fil per randa l'agenda oficial, com tothom intenta fer en aquest negoci.

Recursos limitats i estructura mínima sí, però viu, dinàmic i sempre al carrer. Amb aquesta idea es va concebre El Circ i creiem, honestament, que l'hem mantingut. En el darrer any, els esdeveniments polítics viscuts a Catalunya durant el procés sobiranista han fet que el Circ es posicioni clarament a favor del Dret a Decidir i per l'estat independent, però sempre dins d'uns marcs legals i en democràcia. Però abans que res, som tarragonins i dels tarragonins.

Gran xarxa d'opinadors

Si el Circ ha crescut ha estat també per la gran xarxa d'opinadors, que en el darrer any ha augmentat en una trentena de persones de diferents perfils. Actualment, la nòmina d'opinadors és de més de 70, als quals agraïm les seves col·laboracions. El 2014 també ha estat el primer any en què El Circ ha tingut una corresponsal castellera, la periodista tarragonina Laia Díaz, que va informar de les diades més importants de la temporada. Del Concurs de Castells, se'n va encarregar el gestor cultural tarragoní Jordi Bertran.

També, dos cops al mes, el dibuixant tarragoní Quim Carro hi penja una tira molt tarragonina.

Microempresa

Dos anys també han servit per crèixer no només en seguidors i en audiència, sinó en experiència i en saber moure's per terrenys on abans no es trepitjava. Potser, com va explicar el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, "ahora nos ha cambiado el gesto". Ser periodista és una cosa, i empresari, una altra ben diferent. Combinar-ho, en ocasions, pot resultar esgotador, però és el perfil del periodista, si és que encara se li pot dir així, del segle XXI.

Maldecaps fiscals, cobrar factures, bànners que no encaixen, el servidor que cau, la impossibilitat de multiplicar-se en moments de caos. Però també hi ha hagut molts bons moments, com ho demostren les prop de 100.000 visites que hem tingut al web durant el darrer trimestre i un abast a facebook de més de 30.000 persones al mes.

I el reconeixement de la gent del carrer. També ens han entrevistat estudiants de diferents universitats, interessats en el projecte del Circ.

Més enllà de les dades, El Circ vol seguir oferint un periodisme lliure i independent, i per això afrontem el nostre tercer any amb força renovada gràcies al suport de tots els nostres lectors.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar