loader
menu

CIUTAT

Podem TGN fa oficial que no es presentarà a les municipals i aposta per incorporar-se a una llista rupturista

Sergi Casado Ciutat dilluns, 22 de desembre de 2014

Podemos, o Podem Tarragona, segons es vulgui, no es presentarà amb la seva marca a les properes municipals. Tampoc no era cap secret, tot i que encara no s'havia fet oficial. Si hi concorre, ho faria fent coalició amb algun moviment de caire municipalista i i rupturista; característiques que presenten tant Guanyem Tarragona com la Crida Municipalista de la CUP.

Una imatge de tot l'equip que opta a agafar les regnes de Podem Tarragona. / circdetarragona.com

Podem Tarragona està en la seva fase de creació, segons van explicar membres de la corrent És clar que Podem Tarragona, que és qui es convertirà en el braç tarragoní del partit liderat per Pablo Iglesias. Per això, l'afirmació "avalats per Pablo Iglesias" va aparèixer fins a tres vegades en l'acte de presentació de la candidatura que vol agafar les regnes de Podem a la ciutat.

L'oferiment a la candidatura de Guanyem Tarragona podria suposar concórrer en coalició a les eleccions del maig de 2015, però mai amb les sigles de Podem. "No volem utilitzar la marca per no desgastar-la", ha indicat Toni Carmona. Els seus membres, però, també es podrien presentar sols en altres llistes. També podrien optar com Procés Constituent que va suggerir als seus simpatitzants que votin la candidatura de Guanyem Tarragona.

A Podem Tarragona, però, encara hi ha molta feina a fer. Primer s'ha d'escollir amb unes primàries el Consell Ciutadà de Tarragona, format per un secretari general i 16 membres més. En principi, hi haurà tres candidatures, una de les quals liderada per Toni Carmona, qui opta a secretari amb el gran aval del fundador i líder espiritual del partit. Carmona es va presentar amb tot el seu equip.

Les votacions per triar aquest òrgan de 17 persones es faran per la xarxa (igual que les inscripcions) des del 26 de desembre fins el 30 desembre i podran votar els que es registrin a la web oficial de Podemos: www.participa.podemos.info. El proper 2 de gener, un cop fetes les votacions, es nomenarà el secretari General de Podem Tarragona.

Els 3 pilars de Podem Tarragona

A l'hora de vincular-se a una candidatura o a una altra, Podem Tarragona posarà com a condció tres punts essencials.

1. La recuperació i democratització dels espais públics, i com a exemple, han posat l'Ajuntament de TGN.

2. L'assemblea ciutadana ha d'esdevenir el fòrum principal, que la gent torni a teni veu.

3. Defensa dels drets cívics i lluita per erradicar les greus situacions d'alguns barris de Ponent.

Des de Podem Tarragona, el seu candidat a secretari general, Toni Carmona, també ha posat el dit a la nafra al gran projecte de ciutat, els Jocs del Mediterrani. "És el projecte del cinisme", ha etzibat Podem Tarragona, qui també han carregat contra el Jaume I, l'obra del mercat i sobretot la situació de pobresa de molts tarragonins.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar