loader
menu

CIUTAT

TGN posarà ordre a les colònies de gats de la Part Alta i del Fòrum

El Circ Ciutat dimarts, 23 de desembre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha fet un nou pas per mirar de controlar les colònies de gats que habiten alguns carrers de la Part Alta i a l'entorn del Fòrum de la Colònia. El consistori i l’Associació Grup Adopcions i Acollides d’Animals Tarragona (GAIA Tarragona) han signat un conveni de col·laboració per engegar el projecte pilot de gestió de colònies de gats del Fòrum i la Part Alta de la ciutat.

Una colònia de gats al carrer Arc d'en Toda, a la Part Alta. / circdetarragona.com

L’acord estableix que l’entitat s’encarregarà del control de colònies de gats urbans a través de la seva identificació, esterilització i alimentació amb pinso sec per tal de garantir el benestar dels animals i la salubritat i higiene de la zona. L’Ajuntament, per la seva banda, es compromet a aportar una part del finançament i el recolzament tècnic i supervisió del projecte.

La presència de gats als espais públics urbans és habitual a gairebé tots els centres de ciutat i també l’existència de persones que s’encarreguen d’alimentar-los de manera voluntària i personal, aquest fet pot comportar problemes de salut pública, si no es fa de forma adequada, pel creixement incontrolat de la colònia i per la presència de restes d’aliments a l’espai públic que poden ser focus de brutícia i proliferació de plagues urbanes.

És per això, que l’Ajuntament i GAIA han acordat abordar la situació des de la gestió i el control de les colònies ja establertes a través de la identificació, l’esterilització, protecció dels individus i la supervisió del bon estat de salut i la garantia d’una alimentació adequada dels animals.

El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha explicat que “amb l’acord amb l'Associació GAIA Tarragona encetem un projecte pilot que, si té bons resultats, podem ampliar a altres punts de la ciutat i que suposa un enfocament innovador en la gestió de la presència d’animals a l’espai públic”. Per la seva part, els representants de l'Associació expliquen que "aquest és un model sostenible i ètic, que compleix la normativa vigent a Catalunya en matèria de Protecció Animal, i que ja es desenvolupa amb èxit i bons resultats a ciutats com Barcelona o altres llocs d'Europa'.

La legislació vigent de protecció dels animals estableix que correspon als municipis la recollida, captura i control d’animals abandonats, perduts o ensalvatgits i que aquests poden concertar l’execució d’aquestes prestacions amb associacions de protecció i defensa dels animals.

Cal recordar que les ordenances municipals prohibeixen alimentar als animals a l’espai públic, a través d’aquest projecte, l’entitat serà l’encarregada de coordinar els alimentadors i voluntaris que s'uneixin al projecte que podran alimentar degudament identificats amb un carnet d'alimentador que obligarà i habilitarà al voluntari per fer-ho seguint els protocols establerts per l'Associació i l'Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar