loader
menu

CIUTAT

Els Jocs del 2017 també tindran una carrossa en la Cavalcada dels Reis de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 29 de desembre de 2014

La difusió dels valors dels Jocs del Mediterrani del 2017 cada cop es fan més visibles a Tarragona. Arran de la posada en marxa de la campanya Valor 2017, els Jocs han accelerat el ritme a l'hora de divulgar la seva vessant menys esportiva per obrir-se a altres camps.

Foto: David Oliete

Foto: David Oliete

I la Cavalcada de Reis n'és un exemple. El 2017 tindrà una carrossa per desfilar junt amb tot el seguici de Ses Majestats d'Orient. Serà la carrossa del Fòrum Romà. L'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat el proper 5 de gener és un clar exponent de tradició i d’implicació tant de petits com de grans.

Des de la comissió de la Cavalcada es creu que és un moment idoni per permetre visualitzar un dels projectes més importants del territori com són els Jocs del Mediterranu. Per aquest motiu, la Cavalcada de Reis de 2015 comptarà amb la novetat del “Fòrum Tarragona 2017”, la carrossa dels Jocs Mediterranis que anirà acompanyada per un equip de voluntaris.

La Comissió Assessora de la Cavalcada va veure amb bons ulls la participació d’aquesta nova carrossa des d’aquest any 2014 fins al proper 2017, any de la celebració dels Jocs.

Un altre mapping

L’altra novetat de la Cavalcada del 5 de gener fa referència a l’estructura de l’acte de rebuda dels Reis per part de l’Alcalde de la ciutat a la plaça de la Font i un cop acabada la Cavalcada (aprox 20.30h); i és que anirà acompanyat, des de les 19h, d’un mapping sobre la façana del Palau Municipal, per a totes aquelles famílies que esperen l’arribada de Ses Majestats.

Com és tradicional, durant tot l’itinerari de la cavalcada es llençaran caramels, fins a uns 2.500 quilos i tots ells aptes per a persones celíaques.

PRINCIPALS ACTES:

Dimecres 31 de desembre de 2014
12 h, pla de la Seu, des de l’interior de la Casa Balcells. Aparició de l’Home dels Nassos, amb tants nassos com dies té l’any i saludarà els infants. Es dirigirà per la Part Alta fins a l’Ajuntament, on pujarà al balcó principal, per després continuar el seu itinerari fins al Recinte Firal on és ubicat el Parc Infantil de Nadal.

Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova (per la coca central) fins al monument als herois de la guerra del Francès, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, passeig d’Espanya i Recinte Firal.

Divendres 2 de gener de 2015
De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials.

Dissabte 3 de gener de 2015
De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials.

Diumenge 4 de gener de 2015
De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels patges Reials.

Dilluns 5 de gener de 2015
A les pastisseries i forns, venda del ritual Tortell de Reis, per trobar-hi la fava i la figureta d’un dels Reis.

A les 18,15 h, Serrallo/Moll de Costa, arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags també encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.

Desembarcament dels Mags al Serrallo/Moll de Costa.

Parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la Consellera de Festes Begoña Floria i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats.

Tot seguit, focs artificials de benvinguda oferts per l’Autoritat Portuària.

Trasllat fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.

A les 18.45 h, disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

A les 19 h, plaça dels Infants-carrer Reial. Inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la qual figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs); carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i comiat.

Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i nens, i per a tota la ciutadania.

Dimarts 6 de gener de 2015. Diada de Reis
9 h. Mags Solidaris. Els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar