loader
menu

CIUTAT

Sospiten que el tancament de la Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII podria haver causat la mort d'un farmacèutic de TGN el dia de Nadal

El Circ Ciutat dilluns, 05 de gener de 2015

Mare Terra Fundació Mediterrània i la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) faran arribar aquesta setmana una petició oficial d’informació als Serveis Territorials de Salut a Tarragona sobre la mort d’un home que va tenir lloc el passat 25 de desembre. Es tracta d’un conegut farmacèutic del barri de Torreforta que va patir un infart a Tarragona i va ser traslladat a Barcelona. Malauradament, va morir quan encara no havia arribat a El Vendrell, encara a la província tarragonina.

Foto: Fundació Mare Terra

Foto: Fundació Mare Terra

Circdetarragona.com

Les dues entitats consideren que aquest cas és sospitós, ja que podria tractar-se d’una nova víctima que podria haver sobreviscut en cas que la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII estigués oberta les 24 hores. Cal recordar que tant Mare Terra com la CET porten anys exigint a Salut que aquesta unitat estigui operativa tot el dia, ja que en cas contrari les persones que han patit un infart han de ser derivades a Barcelona, amb tot el que això comporta tenint en compte el seu delicat estat de salut.

Per aquest motiu, aquesta mateixa setmana es farà arribar a Salut un requeriment oficial demanant que s’investiguin les causes i que s’expliqui què va passar exactament i si aquesta mort es podria haver evitat en cas que el pacient hagués pogut ser atès a Tarragona.

El president de Mare Terra i de la CET, Ángel Juárez, ha assegurat que “aquest tema ens preocupa molt i per això exigim l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica durant les 24 hores del dia, ja que considerem que així es podrien salvar moltes vides. El màxim responsable de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, ens ha promès que es farà aquest any, però cada dia que passa és un dia perdut i no podem esperar més temps”.

Juárez ha afegit que “volem saber què va passar en aquest cas concret, i si finalment es demostra que aquest home es podria haver salvat si hagués estat atès a Tarragona, demanarem les responsabilitats pertinents perquè no podem permetre que juguin amb la nostra salut amb l’excusa que no hi ha diners”.

La limitació horària de la Unitat d'Hemodinàmica de l'hospital Joan XXIII continua sent un assumpte pendent i els sindicats ja han demanat que estigui obert les 24 hores del dia i tot l'any. Tot i la millora en el servei, de moment només funciona de 8 del matí a les 8 del vespre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar