loader
menu

CIUTAT

Les demandes perquè la Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII estigui oberta les 24 hores tornen al Parlament

El Circ Ciutat dimecres, 07 de gener de 2015

La diputada d’ICV-EUiA Hortènsia Grau ha anunciat que demanarà explicacions al Govern, en seu parlamentària, sobre el cas del pacient de Tarragona que va morir d’una afecció del cor mentre el traslladaven a Barcelona perquè el servei d’hemodinàmica del Joan XXIII ja estava tancat quan va ingressar a urgències la nit de Nadal.

Grau ha recordat que el grup ecosocialista ja va presentar al Parlament una proposta de resolució, el febrer del 2013, on es reclamava l’obertura del servei les 24 hores al dia. CiU ho va rebutjar, com va rebutjar també una esmena als pressupostos de 2014 on ICV-EUiA feia la mateixa reivindicació.

La diputada ecosocialista argumentava que “cal garantir el mateix grau de seguretat sanitària i de qualitat assistencial arreu del territori de Catalunya. La gravetat d’aquest tipus de malaltia fa necessari disposar dels mitjans adients, en aquest cas una sala d’hemodinàmica, per garantir l’atenció requerida en el menor temps possible, reduint el màxim possible el risc que suposa el temps de trasllat dels pacients afectats des de les comarques de Tarragona, Girona o les Terres de Lleida a Barcelona”.

Es dóna la circumstància que els hospitals Josep Trueta, de Girona i Arnau de Vilanova, de Lleida, estan en la mateixa situació. Totes les urgències amb malalties de cor que ingressen després de les cinc de la tarda s’han de derivar a Barcelona, perquè la sala on els podrien tractar immediatament està tancada. Al Verge de la Cinta, de Tortosa, la situació és encara més greu, perquè no hi ha servei d’hemodinàmica a cap hora del dia.

Un cop s’ha produït aquesta desgràcia, malgrat els anys que ICV-EUiA porta reivindicant que s’hi posi remei, Hortènsia Grau s’ha mostrat taxativa: “cal que el govern comparegui i doni explicacions. No es pot permetre que coses com aquesta tornin a passar. Reclamem que assumeixin la seva responsabilitat, i que s’adonin d’una vegada que aquests serveis han de ser permanents i accessibles des de tot el territori”, ha conclòs.

Hortènsia Grau, al Parlament. / foto: iniciativa.cat

Els fets van transcendir arran d'una doble denúncia pública per part de la Fundació Mare Terra i de la Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona, en què asseguraven que demanaran explicacions oficials al departament de Salut. Les dues associacions sospiten que el fet que la Unitat d'Hemodinàmica de l'hospital tarragoní estigués tancada hauria pogut ser la causa de la mort, ja que el pacient va traspassar mentre estava sent traslladat a Bellvitge.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar