loader
menu

CIUTAT

TGN es conjura per exigir que la Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII funcioni les 24 hores: el 16-d, concentració

El Circ Ciutat divendres, 09 de gener de 2015

Tarragona ha decidit que ja n'hi ha prou. L'allau de queixes i de demandes perquè s'ampliï a 24 hores el servei de la Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII arran de la mort d'un pacient de Tarragona mentre el traslladaven a Bellvitge ha fet possible que es convoqui una concentració el proper 16 de gener davant de la Delegació del Govern, a Tarragona.

Una imatge de la reunió convocada per Mare Terra i la CECT. / mare terra

Les dues entitats que van denunciar els desgraciats fets, Mare Terra Fundació Mediterrània i la Coordinadora d'Entitats, han aconseguit reunir representants d’entitats socials, associacions de veïns, sindicats i partits polítics, i entre tots s'ha aprovat demanar la dimissió del Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, així com demanar a la Generalitat que inclogui en els seus pressupostos una partida addicional perquè la Unitat d'Hemodinàmica de l'hospital Joan XXIII estigui oberta les 24 hores del dia durant tot l'any.

En les darreres hores, nombrosos partits polítics i sindicats han anat fent públiques notes i comunicats en què denunciaven els fets sobre el tancament de la Unitat d'Hemodinàmica.

La trobada, celebrada a la seu de Mediterrània, ha comptat amb una gran afluència de participants, ja que han pres part gairebé un centenar de persones. Així, hi han acudit representants de gairebé tots els partits polítics que tenen regidors a l’Ajuntament de Tarragona o membres al Parlament de Catalunya, amb l’única excepció de Convergència i Unió, que ha rebutjat la invitació.

Cal tenir en compte que totes les forces presents, si es posen d’acord, són majoria a la cambra. També hi ha hagut presència de formacions que actualment es troben fora del consistori però que tenen la intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals, com són ERC, Podem, Ciutadans i Ara Tarragona. Finalment, també hi han assistit un bon nombre de presidents de les entitats que conformen la CET i representants del sindicat UGT.

Durant la reunió, tant les entitats com els partits han mostrat la seva predisposició d’anar tots a una, sumar forces i fer un front comú per tal d’aconseguir millores a la sanitat pública de Tarragona. De fet, tots els acords als quals s’han arribat han estat aprovats gairebé per plena unanimitat (s’ha votat a mà alçada).

Les accions

Més enllà de la voluntat de treballar conjuntament, també s’han decidit una sèrie d’accions concretes. En primer lloc, s’ha aprovat la convocatòria d’una concentració que tindrà lloc aquest proper divendres dia 16, a les 18 hores, a la Delegació del Govern de Tarragona. Tots els assistents s’han compromès a assistir-hi i a obrir la concentració a més persones. Així mateix, durant la propera setmana tothom participarà en l’elaboració d’un manifest amb totes les reivindicacions dirigides al Departament de Salut.

Pel que fa als partits polítics, tots els que tenen representació parlamentària han acordat promoure accions conjuntes en aquesta direcció. Entre d’altres qüestions, s’ha decidit demanar la dimissió del conseller de Salut, Boi Ruiz (en aquest cas, però, el PP s’ha abstingut); demanar la compareixença al Parlament per tal que el propi Boi Ruiz i el màxim representant de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, donin explicacions; i s’han compromès a entrar una moció conjunta al Parlament demanant una modificació als pressupostos per tal que es destini una partida que asseguri l’ampliació a 24 hores de la Unitat d’Hemodinàmica al Joan XXIII.

Un cop acabada la reunió, el president de Mediterrània i la CET, Ángel Juárez, s’ha mostrat “molt satisfet” pel fet que “avui hem fet una gran demostració de força i hem demostrat que tots els partits, amb l’excepció de CiU, anem a una per defensar una sanitat pública de qualitat”. Juárez ha afegit que “avui també ha quedat clar que les entitats socials i els polítics podem anar de la mà per aconseguir una societat millor, crec que és una lliçó que els partits han de tenir en compte”.

Finalment, ha volgut recordar que “tot i l’èxit de la convocatòria, això és només el començament. Hem de seguir lluitant per aconseguir una sanitat pública de qualitat, perquè queda molt per fer. Això sí, tenim molt clar que el nostre primer objectiu ha de ser que el Govern fixi una data concreta per obrir les 24 hores la Unitat d’Hemodinàmica i que això ha de ser el més aviat possible. I després, anirem a per la resta de reivindicacions”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar