loader
menu

CIUTAT

Els abonats del Torroja accepten, a contracor, l'augment de les tarifes

Sergi Casado Ciutat divendres, 08 de febrer de 2013

La possibilitat que el pàrquing Torroja es converteixi en aparcament per a residents ha quedat descartada. De fet, els mateixos abonats, principalment veïns de la Part Alta, però també treballadors del rectorat de la URV i del col·legi L'Ensenyança, s'han fet enrere de la proposta que ells mateixos van traslladar a l'Ajuntament quan van saber, a través d'una carta, que les tarifes s'encaririen més d'un 50 per cent a partir del febrer. Consideren que, en el cas que la superfície del Torroja passés a ser zona verda tampoc no tindrien sempre assegurada una plaça, com ara sí tenen, a un preu molt inferior al de la resta d'aparcaments municipals, encara que amb uns serveis mínims. "Els mateixos abonats vam dir no", confessa el president de l'AV Part Alta i també abonat, Manel Rovira.

L'entrada al pàrquing Torroja. / circdetarragona.com

Això és el que es va decidir en la reunió entre més d'un centenar d'abonats i l'Ajuntament, representat per la presidenta de l'empresa d'Aparcaments, Begoña Floria, el dijous 7 de febrer. En la trobada, els veïns del casc antic van demanar al consistori que els donés detalls i els expliqués d'on procedeixen els 240.000 euros de pèrdues que va generar el pàrquing Torroja durant el 2012; una de les raons per les quals Aparcaments Municipals (AMT) s'ha vist obligada a revisar els preus anuals del Torroja i que provocaran un encariment del 65% respecte els actuals.

Segons explica el president de l'AV Casc Antic i alhora usuari de l'aparcament, Paco Garcia, molts dels assistents a la reunió van marxar abans d'hora en veure que la regidora no els va donar arguments clars que expliquin la sagnia econòmica que suposa el manteniment del Torroja: "No hi treballa ningú i no ens ho creiem, però la regidora ha explicat que l'auditoria és externa i que per tenir els detalls, caldria que ho demanèssim a l'empresa que ho va fer".

En resum, retorn al punt inicial, però amb un mes de retard. A partir de l'1 de març, les tarifes del pàrquing Torroja augmentaran un 65%. Deixar el cotxe 24 hores passarà a costar 70 euros mensuals (fins ara 42), mentre que fer-ho de dilluns a divendres, des de 2/4 de 9 del matí fins a 2/4 de 9 del vespre, tindrà un cost de 60 euros al mes, quan fins ara no arribava als 40. Els abonats (són 154, tot i que d'abonaments n'hi ha més de 200) tenen de temps tot el que resta de febrer per decidir si mantenen la plaça.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar