loader
menu

CIUTAT

El servei d'hemodinàmica del Joan XXIII obrirà les 24 hores a partir del 29 de gener

El Circ Ciutat dimarts, 13 de gener de 2015

La limitació horària de la Unitat d'hemodinàmica de l'hospital Joan XXIII ja té data de caducitat: el 28 de gener. A partit de l'endemà, el dijous 29 de gener, aquest servei per fi obrirà les 24 hores. La pressió social, mediàtica i política arran de la mort d'un farmacèutic tarragoní , el passat 25 de desembre, mentre era traslladat a l'hospital de Bellvitge han fet que el departament de Salut per fi posi fil a l'agulla i ampliï aquest servei imprescindible perquè romangui obert les 24 hores del dia durant tot l'any.

Foto: www.tarragonaradio.cat

Així, doncs, el conseller de Salut, Boi Ruiz, acompanyat del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i del delegat de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, es reuniran el proper dijous, 29 de gener, amb alcaldes dels municipis que tenen hospital al seu terme, amb responsables dels serveis sanitaris a Tarragona i Terres de l’Ebre, i amb els presidents dels col·legis professionals de metges i d’infermeria, per anunciar la data d’ampliació del servei d’hemodinàmica de l’hospital de referència de les comarques de Tarragona.

Tot i això, la mobilització social convocada per diferents entitats i associacions i liderada per Mare Terra Fundació i per la Coordinadora d'Entitats del Camp de TGN es manté pel 16 de gener, tot i que l'endemà, el 17, també n'hi ha una altra de convocada.

En els darrers dies, a més, les crítiques cap als responsables polítics del departament de Salut, en especial cap al Conseller, Boi Ruiz, han estat constants i fins i tot alguns partits i associacions han demanat la seva dimissió. A més, el Grup en defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, qui ja va presentar milers de signatures per desencallar l'assumpte, ha qualificat la mort del pacient tarragoní com "terrorisme beneït".

També exigeixen responsabilitats a causa del tancament d'Hemodinàmica del JXXIII a la direcció de l'hospital, a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros "com a còmplice del procés de teclarització del Joan XXIII" i als representants de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, i al Conseller Boi Ruiz. Fins i tot, li pengen responsabilitats al president de la Generalitat, Artur Mas.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar