loader
menu

CIUTAT

Les noves guinguetes de l'Arrabassada i de la Savinosa estaran llestes per Setmana Santa

El Circ Ciutat dimecres, 14 de gener de 2015

Els tres nous xiringuitos de la platja de l'Arrabassada i el nou de la Savinosa estaran llestos per Setmana Santa. Aquesta és la previsió que es fa des de l'àrea de Llicències de l'Ajuntament de Tarragona, en l'inici dels treballs, que es calcula que podrien finalitzar en un període d'uns dos mesos.

Les noves guinguetes ampliaran, de ben segur, l'oferta d'oci i lleure i, en ocasions, fins i tot podran obrir fins a la matinada perquè també disposaran de 12 permisos extraordinaris anuals per fer altres activitats, com ara de bar musical, actuacions en directe o qualsevol altre tipus d'acte que s'hi vulgui programar, i que, per descomptat, compti amb l'ok de l'Ajuntament.

El mes d’abril de 2014 l’Ajuntament ja va resoldre el concurs públic de concessió de les quatre guinguetes, que han de tenir una durada mínima de 12 anys, ampliable a 3 de moratòria, i amb permís per obrir durant tot l'any.

Al marge dels 150 metres quadrats que podran ocupar durant tot l'any, en els mesos d'estiu en guanyaran 100 més.

El consistori, a més, ha adjudicat per concurs públic la construcció d’aquests elements amb la validació dels materials emprats que han de ser de molta qualitat, per resistir les condicions atmosfèriques específiques i la salabror per la proximitat del mar. L'empresa adjudicatària és Artífex, de Cerdanyola del Vallès, i l'import de l'adjudicació és de 449.000 euros.

“Aquestes guinguetes obeeixen als principis de sostenibilitat, durabilitat i disseny”, ha explicat Victòria Pelegrin, consellera de Llicències, “el dia que es retirin no deixaran ni rastre.”

Usos
La concessió de les guinguetes és per allotjar un futur ús de concessió de bar-restaurant. A més, resolen en una sola planta el programa de necessitats:

Zona d’atenció al públic, cuina i petit magatzem

Àrea de serveis públics de pública concurrència i cabines adaptades per discapacitats

Terrassa

Característiques

Les guinguetes seran accessibles des de la cota del passeig. Totes compten amb dues cabines de serveis de pública concurrència i una cabina adaptada per discapacitats. Els equipaments es fan amb criteris mediambientals pel que fa a l'elecció de materials d'acabat, il·luminació.

Incorporen un disseny endreçat de la publicitat identificativa del local i, també ofereix una identificació corporativa i turística de l'Ajuntament de Tarragona. Totes elles comptaran amb una terrassa superior a 110m2 protegida per una pèrgola que incorpora protecció solar. Les guinguetes seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Els concessionaris podran obrir el servei de forma immediata, abans de l’inici de la temporada de platges. Cal recordar que una de les millores de l’actual concessió és que els servei podrà obrir durant tot l’any.

Aquestes guinguetes s’afegeixen les a les altres existents a les platja Llarga (3), la Mora (1) i Tamarit (1).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar