loader
menu

CIUTAT

Tarragona reivindica el valor de la seva gamba

El Circ Ciutat dimecres, 14 de gener de 2015

La gamba de Tarragona per fi té el reconeixement que es mereix. En un nou intent de promocionar la marca de ciutat, vinculada, en aquest cas a la vessant purament gastronòmica, el Patronat de Turisme de Tarragona, el Port i la Confraria de Pescadors han presentat la marca “Gamba de Tarragona”.

El logo. / ajuntament de TGN

Foto: Mauri

Sens dubte, es tracta d'un dels productes de més qualitat que ofereix la restauració tarragonina, i que en els pròxims mesos anirà vinculada a diferents activitats gastronòmiques que s’organitzaran al voltant d’aquest producte.

Tot i que, a diferència de la gamba de Palamós o la de Huelva, que sí constitueixen marca, la gamba de Tarragona encara no ho era. Però sí era i és reconeguda arreu com una de les gambes més saboroses que hi ha, a més de ser un aliment sa, baix en greixos i amb un alt contingut en iode. Aquest crustaci, patrimoni de Tarragona, és molt cotitzat als mercats, es pot trobar a les cartes dels millors restaurants, i es ven a Barcelona, Madrid, València o el País Basc, entre d’altres llocs.

La regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton, ha remarcat que “amb la creació de la marca Gamba de Tarragona volem capitalitzar un producte de qualitat que dóna valor i enriqueix encara més a una destinació turística que també és de gran qualitat”.

La presentació de la marca “Gamba de Tarragona” s’ha celebrat a la Llotja de Peix i durant l’acte s’ha donat a conèixer el logotip, elaborat per Noemí Rosell, que ha dissenyat una gamba de colors vermells intensos i que amb els bigotis dibuixa un gran cor. Segons ha explicat Rosell “amb el cor que formen els bigotis de la gamba es vol evocar l’amor amb el què de ben segur és triada a la plaça, comprada i cuinada, perquè normalment és un plat especial, per a ser degustat en família o amb amics”.

La tipografia de la marca adopta formes rodones i de color negre, per tal que el contrast amb els tons vermells de la gamba ressaltin més. D’altra banda, la paraula “Gamba” està escrita en majúscula, per insistir amb la idea que és un producte molt especial i molt valorat.

Alejandro i la Gamba de Tarragona

La Gamba de Tarragona també està associada al Partit Popular, i en concret, al seu líder, Alejandro Fernández, des que va utilitzar la imatge del crustaci per reivindicar, precisament, la marca Tarragona. De fet, Fernández i el logo de la gamba, sobre fons blau, (diferent al de la marca Gamba Tarragona) ja semblen indissolubles.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar