loader
menu

CiU esquiva de nou decidir el seu candidat per a les municipals de TGN

Sergi Casado dijous, 15 de gener de 2015

La incògnita sobre qui serà el cap de llista de Convergència i Unió per Tarragona a les properes eleccions municipals continua, i més viva que mai. O l'actual president de la Cambra, Albert Abelló, o l'actual portaveu municipal al consistori i alcaldable el 2011, Victòria Forns. El misteri continua. L'equilibri de forces entre un sector i l'altre és constant des de fa mesos, i així serà fins que no es convoqui l'assemblea de militants perquè ratifiqui el nom que haurà de decidir el comitè local, presidit per Jordi Sendra. No haurien de passar més de deu o quinze dies.

La direcció del partit assegura que deixa la decisió en mans de la militància local, però el pols Victòria Forns-Albert Abelló s'allarga

La federació nacionalista havia convocat una reunió extraordinària i urgent del seu comitè local amb un únic punt en l'ordre del dia: debatre sobre la candidatura a les municipals. Però el dubte sobre l'alcaldable no només no s'ha resolt, sinó que Forns ha reiterat el seu desig de seguir endavant, mentre des de la direcció del partit s'intenta trobar el màxim consens possible per Abelló.

D'esquerra a dreta, Lluís Corominas, Jordi Sendra i Jordi Rull. / circdetarragona.com

Circdetarragona.com

Victòria Forns, a la sortida del comitè local de CiU. / circdetarragona.com

Des de la direcció nacional del partit es veu amb més bons ulls la candidatura d'Abelló. Les pressions des de fora de TGN per sumar adhesions cap al president de la Cambra han estat constants. De fet, el coordinador nacional, Jordi Rull, present en la reunió, ha admès que una de les possibilitats seria que Forns s'integri dins de l'equip d'Abelló, cosa que no passarà mai, segons fonts pròximes a l'entorn de l'actual portaveu municipal de CiU.

Forns resisteix

A la sortida de la reunió, Forns ha deixat clar que no abandonarà. "Sempre he dit que m'agradaria continuar si tinc el suport de la militància i em mantinc en el que vaig dir". La portaveu de CiU al consistori s'ha referit a la reunió del comitè local, i ha insistit que el cap de llista no està ni molt menys decidit: "El debat no està tancat. Això és el que garanteix la democràcia i el meu partit, la possibilitat de debatre des de la tranquilitat més absoluta, cosa que era necessari."

La reunió d'urgència del comitè local ha durat prop de dues hores i mitja. Hi ha hagut intervencions dels representants de la direcció nacional, del president del comitè local, del president comarcal i de diversos integrants de l'òrgan executiu de CDC a la ciutat. Res de tensió ni de situacions incòmodes, i que més o menys, tot continua igual.

La direcció trasllada l'encàrrec al comitè local

En nom de la cúpula convergent, Jordi Rull ha tractat de transmetre que "s'ha fet un encàrrec al president local de buscar la síntesi", en referència a que el que es vol és una candidatura única. També ha insistit que serà la militància convergent de Tarragona qui decidirà finalment si és Abelló o Forns qui lideri la llista de CiU a les municipals del maig.

Rull, com ha fet Forns, s'ha emparat en la democràcia i també en els mecanismes de funcionament intern del partit per evitar pronunciar-se obertament per un dels dos candidats. Que ho decideixi el comitè local i que després ho ratifiqui l'assemblea de militants. Aquest ha de ser el procés perquè s'aclareixi el cap de llista i es resolgui una incògnita que fa quasi anys que es va generar.

Així, doncs, més o menys tot continua com estava. Segons el calendari previst, el nom del candidat nacionalista es decidirà en els propers deu o quinze dies. El que sí queda clar és Forns donarà guerra fins el darrer instant i mesurarà les seves forces contra els designis del partit a Barcelona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar