loader
menu

CIUTAT

Arrenca el cap de setmana de protestes per demanar l'obertura les 24 hores d'Hemodinàmica del Joan XXIII

El Circ Ciutat dijous, 15 de gener de 2015

Tarragona es prepara per un cap de setmana que estarà marcat per les concentracions per demanar que la Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII obri les 24 hores. La Generalitat tan sols ha posat data per anunciar que ampliarà el servei a les 24 hores ( ho farà el dia 29 de gener), però sense fixar el dia concret d'entrada en funcionament real.

Foto: Mare Terra

Foto: CUP Tarragona

Foto: CUP Tarragona

Foto: CGT Tarragona

Els actes de protesta han començat al matí del dijous 15, quan la CGT de Tarragona ha procedit a ocupar pacíficament l'edifici dels Serveis Territorials (ST) de Sanitat, a l'avinguda Maria Cristina, però a l'hora que l'edifici tancava al públic, se'ls ha obligat a desallotjar-lo. S'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos i els han advertit que havien d'abandonar l'edifici.

Davant l'amenaça, els protestants i diversos col·lectius que els donen suport han convocat a la gent perquè se sumés a la protesta. Finalment, segons testimonis presencials, dins de l'edifici dels Serveis Territorials de Salut hi passaran la nit 12 persones.

No hi ha data

Durant la jornada, els representants de la CGT han mantingut una primera reunió amb el Delegat Territorial de Sanitat, Josep Mercadé. En aquesta, els representants sindicals han exigit conèixer la data d'obertura de les 24 hores de la Unitat d'Hemodinàmica.

Alhora, també han reivindicat el compromís signat per tal que fins que no es materialitzi aquesta obertura de 24 hores, s'activi el codi IAM (Infart Agut de Miocardi) amb l'obertura de la sala d'hemodinamica cardíaca a l'HJ23 cada vegada que sigui necessari, mitjançant el sistema de guàrdies localitzades que es fa habitualment els caps de setmana i festius.

Tanmateix, segons Conchi De Tera la reunió “només ha servit perquè Mercadé es reafirmi en l'anunci de la visita que farà el Conseller Boí Ruiz el proper 29 de gener, sense aportar cap mena d'informació rellevant, ni concreta al respecte”. Davant de la nul·la resposta, de Tera i la resta de sindicalistes presents a la reunió, han convidat a Mercadé a realitzar les gestions adients per tal de poder resoldre la demanda amb celeritat, ja que en paraules de De Tera “estem parlant de vides humanes i per a nosaltres la vida de les persones no té preu”.

La segona reunió tenia lloc passades les tres del migdia del mateix dijous 15, i en aquesta Mercadé ha reiterat que no donaria cap data ni més informació de la ja facilitada i ha demanat a les ocupants dels ST de Sanitat que abandonessin l'edifici, perquè tancava de cara al públic.

"Amb el meu cor no s'hi juga"

El divendres 16 hi ha convocada una concentració davant de la Delegació del Govern, al carrer Sant Francesc, impulsada per la Fundació Mare Terra i la Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona, i que comptarà amb el suport de tots els partits menys de Convergència i Unió. El lema: "Amb el meu cor no s'hi juga". L'endemà, el 17 de gener, hi ha convocada una altra concentració impulsada per altres entitats, com ara la CGT, qui ha protagonitzat el tancament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar