loader
menu

Podem TGN, a un pas de decidir la seva estratègia per a les municipals

Sergi Casado divendres, 16 de gener de 2015

Podem Tarragona decidirà el dissabte 17 la seva estratègia de participació en les eleccions municipals del maig. Després d'anunciar, ja fa setmanes, que no es presentarien amb la marca Podem, el recentment creat Consell Ciutadà tarragoní del partit de Pablo Iglesias celebrarà una assemblea permanent des de les 9 del matí fins a les 18h perquè totes les persones que s'hagin inscrit a la pàgina de Podem Tarragona escullin entre una de les tres opcions que es proposen per prendre part en les eleccions municipals.

Foto: circdetarragona.com

A priori, la que hauria de tenir més vots és la que suposa fer costat a Guanyem Tarragona, el moviment municipalista i rupturista que decidirà el proper 22 de gener si presenta llista a les municipals. Aquesta sembla l'opció que hauria de comptar amb més adhesions dins de Podem TGN, ja que, el mateix secretari general de Podem Tarragona, Toni Carmona, hi donarà, tal com va explicar al Circ. "Jo votaré Guanyem Tarragona", va reconèixer.

Les votacions se celebraran en el marc d'una assemblea permanent, que comptarà amb dos punts de votació: el local del sindicat USTEC, al carrer August, i al casal social del barri de la Floresta. Les altres dues opcions que se sotmetran a elecció dels inscrits a Podem TGN contemplen, d'una banda, crear una "agrupació d'electors", i que es presentaria amb una "marca blanca".

De l'altra, no presentar-se ni tampoc donar suport a ningú; una possibilitat que es preveu força minoritària.

El cens d'inscrits a Podem TGN és d'unes 800 persones, segons va explicar Carmona. "A nosaltres ens agradaria participar a les municipals, però les opinions estan molt dividides i el que volem és que la major justícia possible".

Guanyem Tarragona, en espera

Malgrat que el número d'inscrits a Podem Tarragona no arribi a les mil persones, la força amb que ja compta el partit que lidera Pablo Iglesias és innegable, i el suport públic i explícit de Podem cap a alguna altra candidatura municipalista li podria augmentar les possibilitats d'èxit a les properes municipals. En el cas de Tarragona, l'efecte Podemos també podria tenir efectes.

Guanyem Tarragona decidirà el proper 22 de gener si presenta llista, encara que en el cas que Podem aprovés donar-los suport, llavors la possibilitat de que Guanyem es presenti podria agafar més cos. En qualsevol cas, des de Guanyem, municipalista, d'esquerres i rupturista, s'insisteix que la decisió es prendrà de forma assembleària, com sempre han vingut fent.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar