loader
menu

CIUTAT

TGN surt al carrer per demanar l'ampliació del servei d'Hemodinàmica del Joan XXIII

El Circ Ciutat dissabte, 17 de gener de 2015

Prop d'un miler de tarragonins i tarragonines han sortit als carrers per reclamar que la Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII posi fi a la seva limitació horària i funcioni les 24 hores. A diferència de la concentració de divendres davant de la Delegació del Govern, en la qual hi van prendre part molts representants polítics, i que va aplegar poc més d'un centenar de persones, la del dissabte ha estat la manifestació ciutadana, anònima i real.

Prop d'un miler de persones han participat en la manifestació convocada pel Grup en defensa de la Sanitat Pública de TGN

Estava impulsada pel Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública de Tarragona; un col·lectiu combatiu que fa dos anys que reclama que Hemodinàmica obri les 24 hores i que protagonitza un tancament a l'edifici de Cat Salut. La marxa ha sortit des de Torreforta, el barri on residia el farmacèutic Enrique Gheron, mort mentre era traslladat a Bellvitge la nit de Nadal, i ha arribat a la plaça Imperial Tàrraco al voltant de 2/4 de 6 de la tarda.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Entre els que venien de Ponent i els que els esperaven a la Imperial, la manifestació s'ha engrossit i ha fregat el miler de participants. D'aquesta manera des de l'entitat convocant, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, s'ha volgut demostrar que la ciutadania respon a la seva crida. La seva portaveu, Conchi de Tera, ha insistit que el que demanen són "solucions i dimissions", i ha exposat la necessitat que l'horari del servei d'hemodinàmica s'ampliï "ja".

Des de la Imperial, la marxa s'ha dirigit a l'hospital Joan XXIII. Quan els primers arribaven a la Torre dels Vents, la cua de la manifestació estava al costat del Corte Inglés; una imatge que posava de manifest que la manifestació sí ha tingut poder de convocatòria. Davant de l'hospital s'ha procedit als parlaments i la reivindicació perquè el Servei d'Hemodinàmica obri les 24 hores.

Prop de 300 participants s'han traslladat fins als Serveis Territorials de Salut, a l'avinguda Maria Cristina, per donar suport a les persones i associacions que continuen amb el tancament.

El tancament continua

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública reclama la presència del Delegat Territorial de Salut J. Mercadé i del Delegat Territorial del Govern Joanquim Nin, per tal que garanteixin l'assistència continuada del codi IAM (Infart Agut de Miocardi), tant amb l'obertura de la Unitat d'Hemodinàmica les 24 hores a l'Hospital Joan XXIII, o bé amb l'ampliació de les guàrdies localitzades més enllà de les 20 hores. El Grup de Treball considera inacceptable la possibilitat que més persones morin a causa d'haver de ser traslladades en ambulàncies medicalitzades, per raons economicistes.

El Grup de Treball manifesta que ja s'han dut a terme reclamacions per moltes vies diverses i que no és possible prorrogar més el compromís envers la solució d'aquesta problemàtica, que afecta un gran gruix de la població del país. És per això que fa una crida al conjunt de la població tarragonina i de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, a donar suport a l'ocupació dels Serveis Territorials del CatSalut, i aconseguir que els responsables polítics entrin en raó.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar