loader
menu

CIUTAT

El PP de Tarragona proposa limitar l'obertura de kebabs, basars i locutoris

El Circ Ciutat dilluns, 19 de gener de 2015

El PP de Tarragona continua amb la seva campanya d'anuncis i propostes per a millorar la ciutat. L'última té com a objectiu la creació d'una nova ordenança comercial que reguli principalment la implantació de kebabs, locutoris i basars, “amb la intenció de frenar la proliferació indiscriminada" d'aquest tipus d'establiments, i per "protegir el comerç tradicional tarragoní, evitant la competència deslleial d’aquest tipus d’establiments”, ha assegurat el líder popular, Alejandro Fernández.

Foto: bheemnelson.com

Per exemple, deixar un espai de 500 metres com a mínim en el cas que es vulgui obrir un establiment d'aquestes característiques, control dels aparadors, millors condicions sanitàries, prohibició de venda d'alcohol i més control de la pirateria, entre d'altres. A més, proposa imposar sancions d'entre 1.500 euros i 3.000 als que no compleixin la normativa.

Alejandro ha argumentat que “quan s’acumulen excessivament provoca un espai públic de menys qualitat i processos de degradació d’aquest espai públic, i per tant s’ha de controlar. Ens ho han traslladat molts veïns. Per exemple, al carrer Reial o a Apodaca, està desapareixent el comerç tradicional i està apareixent aquest tipus de comerç, o als voltants del mercat central, i a carrers a com Prat de la Riba, per no parlar de barris de Ponent o Sant Salvador. El 90% de la implantació dels nous comerços són d’aquest tipus. Això s’ha de limitar”.

Per això, la proposta dels populars demana una “distància mínima de 500 metres si es vol obrir un locutori, basar o kebab. Volem evitar que s’acumulin a la mateixa zona de la ciutat aquest tipus d’establiments, generant ‘guettos’. Això no significa el tancament de cap establiment d’aquesta naturalesa que ja existeixi, però per protegir el comerç tradicional tarragoní el que hem d’aconseguir és que aquest tipus de nous establiments juguin amb les mateixes regles que els tradicionals”.

Alejandro ha explicat que “són molts els comerciants que es queixen de que a ells se’ls exigeix una sèrie de requisits, i que veuen com a d’altres comerços com kebabs, locutoris i basars no tenen cap tipus de control. Hi ha un buit legal que nosaltres volem deixar clar, tipificant clarament quines característiques han de tenir aquests establiments”.

Les mesures que proposa el PP

Establir clarament la qüestió dels horaris. No pot ser que ens trobem que alguns establiment han de complir una normativa que no queda clarament reflectida per aquest tipus d’establiments.

Control dels aparadors. Afecta als basars però també de vegades als locutoris. No poden estar tapats, han de tenir les mateixes característiques que els de la resta d’establiments i han d’estar integrats a l’espai urbà.

Condicions sanitàries. Haurien de tenir preparat un informe dels seus proveïdors, i etiquetada perfectament la carn, com fan la resta de carnisseries.

Climatització. Ha de ser d’obligat compliment per mantenir condicions de salubritat.

Prohibició de venda d’alcohol i tabac als locutoris.

Control de la pirateria i respecte a la propietat intel·lectual.

Registre documental de les activitats i les persones que fan servir els serveis dels locutoris, tal i com estableix la nova Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana. A més, trimestralment aquest registre s’haurà de fer arribar a la Junta de Seguretat Local.

Alejandro ha assegurat que “en cas d’incompliment, aquestes serien considerades faltes greus, de 1.500 a 3.000 euros de multa, i quan s’acumulessin tres multes procediríem a la liquidació de la llicència, i per tant al tancament de l’establiment, i així ha de quedar tipificat de forma rotunda a l’ordenança”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar