loader
menu

CIUTAT

La Unitat d'Hemodinàmica del Joan XXIII obrirà les 24 hores a mitjans de febrer

El Circ Ciutat dilluns, 19 de gener de 2015

Després de quatre dies de tancament a l'edifici de CatSalut de Tarragona per reivindicar l'obertura d'Hemodinàmica les 24 hores, n'ha sortit una novetat. Tot i que no s'ha fixat cap data en concret, sí s'ha parlat que el servei es posarà en marxa dues setmanes després que el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, vingui a Tarragona el proper 29 de febrer.

Foto: Tarragona Ràdio

D'aquesta manera, el període en que es preveu que l'hospital Joan XXIII ja disposarà d'Hemodinàmica durant les 24 hores és cap a mitjan febrer. El Grup de treball en defensa de la Sanitat Pública ha abanderat la lluita i les reclamacions, juntament amb membres de la CGT i la CUP, i cap a les dues del migdia d'avui dilluns, 19 de gener, ha penjat una foto conjunta al seu perfil de twitter on fins i tot apuntava ja el 15F com a possible data per a la obertura del servei d'Hemodinàmica les 24 hores.

L'acord ha arribat després d'una trobada entre les persones que portaven tancades els últims quatre dies i el Delegat del Govern, Quim Nin, i el Director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé. A la xarxa, el grup de defensa de la sanitat ha anat retransmetent, de manera puntual, l'evolució de les negociacions.

L’ampliació de l’horari a partir de les vuit del vespre suposarà un cost afegit d’1 milió d’euros anual i el treball d’un equip de 5 persones: un metge, dos professionals d’infermeria, un anestesista i un tècnic de radiologia. Mercadé també ha explicat que l'ampliació d'horari també s'aplicarà a la demarcació de Girona i a la de Lleida, on també hi havia limitació horària com a Tarragona.

Des de la CGT, Conchi De Tera ha lamentat que la Generalitat no estableixi cap codi especial d’actuació durant el mes que queda per l’obertura les 24 hores d’Hemodinàmica.

El darrer cap de setmana, prop d'un miler de persones van sortir al carrer en la manifestació convocada pel Grup de treball en defensa de la Sanitat Pública, i el dia anterior, representants de més d'una vuitantena d'entitats, així com tots els partits polítics, excepte CiU, també es van concentrar per demanar Hemodinàmica 24h.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar