loader
menu

CIUTAT

La Generalitat cedeix el solar del complex Sant Jordi a la URV perquè hi faci el pavelló i ampliï la residència

El Circ Ciutat dimarts, 20 de gener de 2015

La Generalitat ha cedit a la Universitat Rovira i Virgili els terrenys on hi havia el complex Sant Jordi, a Tarragona, perquè hi construeixi un dels pavellons dels Jocs del 2017 i perquè rehabiliti la residència Sant Jordi.

Foto: circdetarragona.com

Es tracta d’uns terrenys de 7.315,61 m2 propietat de la Generalitat, que estaven adscrits al Consell Català de l’Esport i que ara se cedeixen a la URV per un període de 75 anys perquè pugui ampliar la residència universitària i construir el pavelló poliesportiu Sant Jordi, de la tipologia P-3, perquè es pugui dividir en tres pistes. La Universitat es compromet a posar el nou pavelló esportiu a disposició del Comitè Organitzador dels Jocs.

L’actuació s’emmarca en el protocol d’intencions signat el mes de juny passat entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, per celebrar els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017, en el qual la Generalitat es comprometia a participar en la realització dels equipaments que han d’acollir aquests esdeveniments esportius.

Des del Govern, es creu que la URV té necessitat d'equipaments esportius i per això serà la pròpia Universitat qui assumeix ara les regnes del projecte, tant del pavelló, com de les obres a la residència. D'aquesta manera, l'espai situat entre l'avinguda Andorra i la Rambla Companys afegeix un altre projecte a les seves esquenes. L'últim previst, pressupostat en més de 20 milions d'euros, va topar de front amb els moments més durs de la crisi econòmica i al final se'n va anar en orris.

Fins i tot es va parlar de convertir-lo en un aparcament provisional fins que hi hagués projecte, però els veïns s'hi van oposar i la idea v a quedar descartada. Ara, però, la URV n'ha agafat el timó. Des del Govern es tenia clar que la intenció era que les instal·lacions del Sant Jordi tinguessin ús després dels Jocs i l'aliança amb la URV ho permetrà.

Els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017 suposen una excel·lent oportunitat de futur per a la ciutat de Tarragona i per al conjunt del país. En un context econòmic advers, la celebració d’un esdeveniment internacional d’aquesta magnitud impactarà positivament en la generació d’ocupació, la projecció internacional i el desenvolupament econòmic de Tarragona i Catalunya.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar