loader
menu

Unió Democràtica també busca candidat a TGN, però 'des de casa'

Sergi Casado dimarts, 20 de gener de 2015

Mentre Convergència Democràtica de Tarragona traslladava a l'escena pública el debat sobre el seu cap de llista a les properes municipals, el seu soci, Unió Democràtica, treballa a l'ombra. "S'ha mediatitzat la tria del candidat de CDC i en canvi nosaltres també l'estem fent, però a casa", ha explicat el president del comitè local d'UDC a Tarragona i actual regidor del grup municipal de CiU, Robert Vendrell.

El regidor d'UDC Robert Vendrell, pensatiu, al costat del regidor de CDC Òscar Busquets, al ple. / circdetarragona.com

El cap de llista d'Unió hauria de ser el número 2 de CiU; un ordre que s'ha mantingut en els darrers trenta anys, tal i com ha recordat Vendrell, i que en els comicis del maig també s'hauria de seguir, malgrat que es parli d'un acord que fa que Unió tingui cap de llista almenys en una de les quatre capitals. El comitè local d'Unió a TGN no vol que el debat sobre si el seu número 1 ha de ser cap de llista de CiU torni a aparèixer.

La formació democristiana insisteix que "la voluntat i la lluita actual és per poder fer un projecte guanyador, i quan el tinguem clar, llavors posarem els noms", ha puntualitzat Vendrell, qui va concórrer com a número 6 en les passades eleccions, quan, segons ell li tocava ocupar el número 5. El cap de llista d'UDC el 2011 va ser Albert Vallvé, qui no s'ha pronunciat públicament sobre les seves intencions.

"Formaré equip amb Vallvé i no m'hi enfrontaré", ha apuntat Vendrell, deixant la porta oberta a altres possibles candidats. Tot i que a Convergència ja han votat perquè el seu candidat sigui Albert Abelló com a candidat, des d'Unió recorden que "fa quatre anys CDC va demanar 8 anys de suport a Victòria Forns i nosaltres ho hem estat fent. Un cop CDC ha trencat el pacte, llavors el meló s'obre per tothom", ha manifestat.

Vendrell ha tornat a incidir en la pèssima gestió de CDC per escollir el seu cap de llista: "Si alguna cosa critico a Convergència és la manera com han fet el debat. Nosaltres no qüestionem Abelló", referint-se novament amb l'acord amb l'equip de Victòria Forns. Això fa que des d'Unió s'hagin vist obligats a esperar a que CDC decidís el seu cap de llista, per fer valoracions. Fins ara, es devien a l'equip de Forns.

Això, però, no treu que entre el cap d'Unió i Abelló la relació sigui "extraordinària". De moment, no s'han trucat, segons Vendrell, però tampoc per cap motiu especial. Amb qui sí manté un contacte regular és amb el president del comitè local de CDC, Jordi Sendra.

Malgrat la pau que ara regna a Unió Democràtica de Tarragona, ara fa poc més d'un any, va patir una fuga de prop d'un centenar de militants per discrepàncies amb el comitè local i per ambigüitats en el discurs nacional. Al capdavant d'aquest sector crític, Ferran Tortosa i Laura Castel, qui podria anar de número 4 a la llista d'Esquerra Republicana.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar