loader
menu

CIUTAT

L'empresa de seguretat que va acomiadar l'advocada que apareix a 'Ciutat Morta' guanya un concurs públic a l'Hospital Pius de Valls

El Circ Ciutat dimecres, 21 de gener de 2015

L'endemà que l'empresa de seguretat Segur Ibèrica va acomiadar l'advocada Silvia Villullas, un dels testimonis del documental "Ciutat Morta", emès pel 33 el dissabte 18 de gener, la CUP de Valls ha denunciat que aquesta mateixa empresa hagi estat l'adjudicatària del concurs públic per gestionar el servei de seguretat i vigilància al Pius Hospital de Valls.

Www.piushospital.cat

Per la CUP de Valls aquest fet casual és una oportunitat per a reclamar de nou la importància d'incloure clàusules socials i laborals als contractes públics per contribuir a construir unes relacions laborals més dignes i humanes.

La Candidatura d'Unitat Popular ha proposat aquesta mesura en diverses ocasions, com en el document del 2010 “Mesures contra la crisi” per a Valls, on demanava: “L’Ajuntament ha de prioritzar la contractació de serveis a cooperatives i empreses d’economia social, condicionar la cessió del sòl públic industrial al compromís per l’estabilitat laboral, la continuïtat de l’empresa i la garantia de les condicions laborals.”

També en el document “Propostes de promoció econòmica de Valls” del 2014 la CUP proposava “Incloure clàusules socials en els concursos públics”. Després del cas d'acomiadament polític a Segur Ibérica, la CUP vol recordar que l'Ajuntament té eines per a combatre aquestes injustícies i que cal un nou règim de contractacions.

Proposa concretar aquestes clàusules socials i laborals i premiar les empreses sense sentències laborals en contra, entre d'altres mesures. Una ciutat millor també es construeix prioritzant les empreses més
respectuoses amb els drets dels treballadors.

La política d'externalitzacions de serveis provoca que majoritàriament els concursos públics els guanyin grans empreses, normalment rebaixant les condicions laborals. Ja que el govern municipal aposta per aquesta política, en contraposició a la municipalització dels serveis, la CUP demana avançar en el camp de les clàusules socials i laborals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar