loader
menu

CIUTAT

Nuevas Generaciones i el PP han promocionat el controvertit militant que va insultar unes manifestants proavortament a TGN

Sergi Casado Ciutat dimecres, 21 de gener de 2015

Aviat farà un any que l'entorn de Noves Generacions del PP a Tarragona i Reus, així com el mateix partit, van sortir lleugerament esquitxats pels greus insults d'un antic membre de NNGG i militant popular a unes manifestants proavortament als exteriors de la sala on el líder popular, Alejandro Fernández, hi acabava de fer la seva conferència anual, al col·legi d'Advocats.

Javier Hurtado, criat políticament en l'entorn del PP de TGN i Reus, ha estat nomenat president d'un organisme europeu juvenil democristià i de centre dreta, i molt afí al PP

"Eres muy fea, igual te hubieran abortado por malformación". Aquests són alguns dels comentaris que va fer Javier Hurtado, criat políticament a l'entorn del Partit Popular de Tarragona i Reus, a una manifestants i que van ser notícia a tots els informatius d'àmbit estatal, assenyalant Hurtado com un personatge controvertit. El mateix Hurtado ja es va disculpar amb un comunicat on assegurava que tot va ser fruit de la tensió.

Javier Hurtado, al mig de la imatge. / facebook.com

Una imatge de l'esmorzar de Nadal organitzat per NNGG de Tgn, Reus i Tortosa el desembre passat. Hurtado és el segon començant per la dreta. /facebook.com

Hurtado, present en el Campus FAES de 2014. / facebook.com

Ara resulta que, a Europa, emparat novament per NNGG, Hurtado ha estat reconegut per la seva vàlua i ha pujat un esglaó en l'organisme juvenil europeu del qual n'era fins ara Secretari General. Es tracta de la Democrat Youth Community of Europe, (Demyc), un organisme internacional amb més d'un milió d'afiliats que fa de paraigua als joves europeus de centre dreta i democristians, i del qual Hurtado ara n'és el nou president, és a dir, el seu líder. És a dir, se l'ha premiat.

De fet, era el candidat de NNGG España (entre 25 candidats d'altres estats), ja que és el mateix Hurtado qui ho ha afirma en el seu perfil de facebook, on, a més saluda també als seus "amics i amigues" del Partit Popular.

A més, durant el 2014 ha participat en nombrosos actes del PP i fins i tot va ser un dels ponents del Campus d'Estiu de la Fundació FAES, només uns mesos després dels fets lamentables que va protagonitzar.

NNGG Nacional ara ho aplaudeix i el felicita

Precisament en el seu perfil oficial de twitter, NNGG España anunciava el nomenament d'Hurtado com a president d'aquest organisme democristià juvenil i de centre dreta el passat 18 de gener. Mentrestant, fonts del PP, al carrer Gènova, han explicat al Circ que Hurtado mai havia estat de Noves Generacions i que aquesta organització europea, tot i ser afí als ideals del PP, funciona de manera autònoma, i que no té res a veure amb el Partit Popular juvenil europeu.

En el web de Democrat Youth, però Hurtado encara hi apareix com a secretari general, però hi diu clarament que és el candidat de NNGG del Partit Popular (s'adjunta imatge).

Les mateixes fonts populars han recordat que el procés de votació que han fet Hurtado president de la Demyc el desconeixien, i que els constava que al president de l'ens se li acabava el mandat, i com Hurtado era el número 2 i ja ho feia bé, doncs que era el millor candidat possible.

Criat a l'entorn del PP de TGN i Reus

El cert és que el vincle d'Hurtado amb el Partit Popular de Tarragona i Reus és inqüestionable, i amb les NNGG de les dues ciutats, encara més. Segons ha pogut saber El Circ, fins i tot Hurtado va representar el PP en un debat entre universitaris durant les autonòmiques de 2010 i va participar en diverses executives de les dues NNGG. Ara, però, arran dels greus insults d'aquest militant de base, i de la repercussió que va tenir, se l'intenta esquivar.

Nuevas Generaciones va condemnar durament els insults d'Hurtado

Després dels insults, el 7 de febrer de l'any passat, Nuevas Generaciones España va enviar un comunicat en el qual manifestava el seu "rebuig més absolut als comentaris" fets per Hurtado, "que s'allunyen dels postulats que defensa l'organització, respectant la llibertat i el dret a manifestar-se de tots els ciutadans".

També negava que Hurtado hi estigués afiliat i també assegurava que "no ostenta cap càrrec ni a nivell local, ni provincial, ni regional, ni nacional i, per descomptat, no és president de NNGG de Tarragona." A priori, tot apuntava que NNGG es desmarcava d'Hurtado i tot el seu entorn, però ara, les paraules se les ha emportat el vent perquè NNGG ha seguit confiant amb Hurtado i l'ha proposat com a candidat idoni per representar una part dels joves espanyols arreu d'Europa.

Se'n van voler desentendre, tot i que fonts del mateix PP de Tarragona sí van admetre al Huff Post, ara fa un any, que Hurtado sí va ser afiliat i que quan va fer els greus insults, llavors era militant de base. De fet, el mateix digital va publicar una captura de pantalla del Currículum d'Hurtado, on hi detallava clarament tots els càrrecs de responsabilitat que havia ocupat en les NNGG de TGN i Reus.

Sense anar més lluny, president tant en una com en l'altra, cosa que des del PP de TGN ja es va desmentir. Algunes mentides, però combinades amb realitats fefaents, com la seva ascensió dins de la política juvenil europea, emparat per precisament, les NNGG i de retruc, també el PP, però que després ho desmenteix. El petit Nicolàs de Tarragona?

Unes NNGG controvertides i combatives amb l'avortament

Ara fa uns mesos, el setembre de l'any passat, el president de Nuevas Generaciones del PP a la ciutat de Tarragona, Néstor-Vicenç Abellán va dimitir del seu càrrec després de la retirada de la reforma de llei de l'avortament del Govern de Mariano Rajoy. Ho va anunciar en el seu facebook, on fins i tot va acusar el president Rajoy de traïció.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar