loader
menu

Guanyem TGN fa el pas i presentarà llista per a les municipals

Sergi Casado dijous, 22 de gener de 2015

Guanyem Tarragona ha fet el pas i presentarà llista a les eleccions municipals del 24 de maig. Ho ha aprovat l'assemblea per majoria aclaparadora, amb 58 vots a favor, cap en contra i 3 abstencions, en un acte multitudinari celebrat a la sala d'actes de l'IMET, plena de gom a gom amb prop de 90 persones.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

El desig de confeccionar una candidatura rupturista ja s'ha transmès abans de la votació, quan els diferents portaveus de Guanyem han actualitzat els suports que tenen d'altres formacions. S'ha recordat el de Procés Constituent i s'ha posat en valor el de Podem Tarragona, mentre que el d'ICV i EUiA el decidiran els seus militants també en assemblea. A títol individual, diferents representants ecosocialistes van participar en l'assemblea.

Des de Guanyem també s'ha informat que no confluïran amb la CUP ni tampoc amb la Crida Municipalista.

Un cop elaborat també el Codi Ètic, ara fa unes setmanes, Guanyem aposta per irrompre en l'escena municipal. "Hem de donar aquest pas perquè l'objectiu era que totes aquestes forces confluïssin i la millora manera de fer-ho és presentant-nos", explicava Lluís Torrents, del grup de Coordinació, per tal de convèncer als assistents. Implicació i dedicació. Això és el que es demana per sumar dins de Guanyem.

Des de Guanyem també es creu fermament que amb la seva arribada contribuïran a "llimar aspereses, desconfiances i dificultats amb els partits amb qui creiem que hem de confluir". Tots els arguments exposats per Guanyem conduien cap a la presentació de llista. "Si ens presentem, ens coneixeran i la gent ens farà més cas. Han de saber que existim", va indicar el mateix Torrents, qui també ha insistit en el poder que pot tenir la llista de Guanyem perquè jugaria a "la variable desconeguda, ja que hi ha molta gent que reclama molta més participació i nosaltres farem política des de baix".

Canvi de nom?

Durant l'assemblea, un dels assistents ha preguntat si les informacions que expliquen que Interior ha prohibit el nom de Guanyem Barcelona, també podrien afectar la llista tarragonina. Des de Guanyem s'ha assegurat que, a priori, no els hauria d'afectar, però que sí acabés passant, escollirien una altra marca, però sempre de manera assembleària.

A partir d'ara les tres comissions de Guanyem (Organització, comunicació i extensió) seguiran reunint-se, ja amb l'horitzó fixat en el mes de maig. La tria de candidat, de moment, continua aparcada.

Amb Guanyem, a Tarragona es presentaran almenys 9 partits amb possibilitats reals d'entrar a l'Ajuntament: PSC, CiU, PP, ICV-EUiA, ERC, Ciutadans, CUP, Ara Tarragona i Guanyem.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar