loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN viurà una marató de petites conferències: Arriba l'innovador programa TEDx

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 22 de gener de 2015

Per primera vegada, Tarragona serà l'escenari d'una sessió de TEDx. Es tracta d'un innovador programa de conferències locals organitzades sense ànim de lucre i que té com a objectiu promoure el debat i la reflexió. El primer TEDxPlaçadelFòrum tindrà lloc el proper divendres 27 de febrer a l’Auditori de la Diputació de Tarragona i servirà com a escenari per a que un centenar de tarragonins puguin conèixer idees inspiradores.

Sota la temàtica “Conseqüència positiva”, l’esdeveniment comptarà amb onze ponents que compartiran els seus coneixements i experiències per ajudar a canviar actituds i a provocar un canvi significatiu en l’entorn. Les conferències tindran una durada màxima de 18 minuts i seran gravades i distribuides en els canals internacionals de TEDx, arribant a milions de persones arreu del món.

TED és una organització mundial sense ànim de lucre amb un únic objectiu: compartir i difondre iniciatives que canvien el món i idees que mouen les persones. Va començar el 1984 com una conferència en la qual es varen reunir persones de tres àmbits: la tecnologia, l’entreteniment i el disseny, i, des de llavors, el seu abast s’ha anat fent gran i s’ha estès per tot el món. Amb dues conferències mundials i mitjançant la pàgina web TED.com, persones de diferents sectors i països són escollides per difondre iniciatives i projectes comunitaris. Així, aquesta organització, centrada en un missatge significatiu: el poder de les idees, esdevé una plataforma i un moviment global.

TEDx és un programa d’esdeveniments locals auto-organitzat en els quals es reuneix a un grup de persones per compartir una experiència TED. La conferència TED proporciona una guia general per al programa TEDx, però els esdeveniments TEDx són auto-organitzats amb una llicència de TED.

L’edició del TEDxPlaçadelFòrum d’enguany reunirà, entre altres, als següents conferenciants:

Cecília Bofarull. Empresària al davant de Domo-A i dissenyadora, membre de la junta directiva de l’ADG-FAD (Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art) i guanyadora de tres prestigiosos premis Laus de disseny. La vida li va fer un gir inesperat quan li van detectar càncer; però com explica ella mateixa, el càncer li va canviar la cara però no l’esperit. De la seva experiència s’ha fet un curmetratge, “366 dies”, finalista als premis Goya 2015.

Sor Lucía Caram. Monja dominica contemplativa, el seu dia a dia està entre la vida claustral, l'oració, l'estudi amb l'activitat social més compromesa. Directe i activa, no dubta en atacar la classe política quan cal per posar-se al costat dels més desafavorits.

Marcel Gorgori. Periodista i escriptor, ha desenvolupat molta part de la seva carrera entre la ràdio i la televisió. Com a presentador destaca el seu pas per programes com “En clau de vi”, però també la seva contribució en d’altres com “Un tomb per la vida”, “L’indret de la memòria” o “Per molts anys”.

Magí Seritjol. Director i impulsor del Festival Tarraco Viva des de 1999. Ha participat en nombrosos esdeveniments relacionats amb la cultura i l’entreteniment: Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, Festivals de Teatre de Salou, Jornadas de Teatro Contemporáneo de Madrid, Festivals de Tarragona.... Va dirigir la comissió de suport a la candidatura de Tarragona Patrimoni Mundial i actualment és el responsable del servei de difusió del Museu d’Història de Tarragona.

Pep Escoda. Fotògraf tarragoní amb una llarga experiència i trajectòria internacional. Ha participat en més de 150 llibres, guanyador de 4 premis Lux i considerat un dels fotògrafs més rellevants del nostre país. Un dels seus darrers treballs ha estat la participació en el projecte “El batec del temps” on amb la seva proposta “A cel obert” ens convida a descobrir sensacions, records i espais del Fòrum de la Colònia, un espai molt proper a la infantesa d’en Pep.

Roser Amills. Periodista i escriptora; col·laboradora habitual del programa “Les mil i una nits” de Catalunya Ràdio, participa en el programa “Vespre” de TVE2 i coordina el blog de La Vanguardia “Inspiración digital”.

Sara Pérez. Enòloga i biòloga, ha iniciat un projecte empresarial i vital des del seu celler La Universal amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat més enllà de fer vi i comercialitzar-lo.

Roger Pera. Actor i director català. Ha desenvolupat la seva carrera en teatre, on ha participat en muntatges com ‘La Vampira del Raval’, ‘In on it’, ‘Amadeus’, en cinema ha intervingut en películ.les com ‘Serie B’, ‘Habana Blues’ i ‘Los novios búlgaros’. També és habitual en sèries de televisió on ha participat en vàries produccions de TV3 com ‘Ventdelplà’, ‘Poblenou’, ‘Rosa’ i altres sèries de TV1 i Tele5.

Xavier Pirla. Tot i ser Enginyer Superior per l’Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona és conferenciant, formador i un referent a nivell mundial de la Programació Neurolingüística, especialitzat en tècniques de persuasió. La seva experiència com a consultor i formador el va portar a investigar i desenvolupar models basats en la pedagogia de la Neurolingüística i el va sensibilitzar sobre la importància de la comunicació per a potenciar el canvi a les organitzacions. Al 2007 crea Talent Institut, una referència en el món de la PNL professional i la formació en competències comunicatives.

L’aforament de l’esdeveniment està limitat a 100 persones i per assistir és necessari realitzar una inscripció prèvia.
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar