loader
menu

CIUTAT

La concentració de joves marroquís a TGN que ha provocat el gran desplegament dels Mossos es deia 'Rwina F Eroski'

El Circ Ciutat dissabte, 24 de gener de 2015

Tarragona ha quedat sacsejada en una jornada plena de rumors, notícies falses i veritats a mitges. L'operatiu policial desplegat durant tota la tarda del dissabte pels Mossos d'Esquadra i per la Guàrdia Urbana als voltants del centre comercial Parc Central, així com a les estacions de tren i d'autobusos ja estava preparat.

Es va convocar pel facebook i s'esperaven prop de 400 joves per passar-ho bé, però un gran desplegament policial i l'aparició de notícies falses sobre possibles atemptats terroristes han acabat sacsejant la ciutat i les xarxes socials

Segons han apuntat alguns mitjans, es tractava d'una concentració de joves marroquís a través de facebook i que havien quedat a la porta principal de Parc Central. L'esdeveniment creat a Facebook portava com a nom "Rwina F Eroski "__" i en la imatge que s'adjunta s'observa que s'hi havien apuntat prop de 400 joves, però que la invitació havia arribat a més de 1.300 persones.

Una captura de la notícia falsa que ha circulat per la xarxa.

En paral·lel al desplegament d'efectius policials, un foto muntatge amb una notícia falsa que informava sobre la detenció de dos yihadistes que pretenien cometre un atemptat a l'hipermercat Eroski de Tarragona ha sacsejat la ciutat i les xarxes socials.

La psicosi s'ha apoderat dels tarragonins i la xarxa i el servei de missatgeria Whatsapp han començat a bullir. Fins i tot corria que hi havia amenaces de bomba a diferents indrets de la ciutat. Els Mossos han desmentit al Circ que s'hagués detingut ningú, que el rumor que corria per les xarxes que hi havia amenaces de bomba a l'estació de tren i a la d'autobusos era totalment fals i que si s'han enviat alguns efectius de més fins a la porta d'entrada del centre comercial no tenia res d'extraordinari, sinó que es tractava d'una acció "rutinària", i que, segons Mossos, es fa de manera regular a altres indrets d'arreu del país.

Segons ha pogut saber El Circ, des de Mossos es tenia un ull posat en alguns dels comentaris que s'anaven generant dins del grup "Rwina F Eroski" i això va alertar els cossos de seguretat i hauria fet que es muntés l'operatiu que han qualificat de rutinari. Cal recordar que arran dels darrers atemptats, l'Estat espanyol està en un nivell tres elevat d'alarma antiterrorista.

De fet, l'operatiu ha estat gran i també hi ha participat la Guàrdia Urbana de Tarragona. S'esperaven joves, principalment del Magreb, però procedents de diferents llocs, com ara Barcelona i les Terres de l'Ebre i molts arribarien en tren. La mobilitat justificaria llavors el desplegament de Mossos també a les estacions de tren i d'autobusos.

Allí, com a l'entrada de Parc Central, diversos joves han estat catxejats per la Policia i fins i tot hi ha hagut alguna detenció. Es temia que l'acte a l'Eroski, amb prop de 400 joves preparats, pogués comportar risc, tot i que en el grup de facebook deixen ben clar, a priori, que havien quedat per passar-ho bé. "Y la montamos todos, siempre que sea para pasarlo bien". En el grup, a més, també s'anuncia que si els feien fora (suposadament del Parc Central), doncs se n'anirien al parc de la ciutat, i que es muntarien les festes amb "cachimbas" i "altavoces".

I per tot això, un desplegament policial de més de quatre hores, i Tarragona, intentant oblidar la psicosi viscuda.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar