loader
menu

CIUTAT

Els Jocs del 2017 arriben a les aules

El Circ Ciutat dilluns, 26 de gener de 2015

El Projecte Educatiu de Tarragona 2017 acostarà els Jocs Mediterranis a 179 centres educatius de la demarcació. El projecte està coordinat pel grup @RGET del Departament de Pedagogia de la URV, encapçalat pel Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, el Dr. Lluís Marquès, i el Dr José Cela; i supervisat pel Departament d’Esports de Tarragona 2017.

Sota la coordinació de la URV, el projecte educatiu dels Jocs del Mediterrani arribarà a 179 centres educatius de la demarcació

Està previst que el projecte s’impregni de continguts amb el treball realitzat per seminaris de professors promotors, així com de recursos aportats pel propi Comitè Organitzador. La seva missió és dotar de contingut educatiu els Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

El projecte

Foto: Tarragona 2017

Està dirigit a estudiants d’edats compreses des dels 3 fins als 18 anys de centres educatius públic, privats i concertats de la demarcació, i contempla quatre objectius principals vinculats al llegat dels Jocs:

· Difondre els principis i valors del Jocs Mediterranis a l’àmbit escolar.
· Promoure els valors de l’esport vinculat al desenvolupament integral de l’infant.
· Estimular el desenvolupament de talents per a la pràctica educativa de l’esport.
· Fomentar el sentiment de pertinença a la cultura de la Mediterrània.


Els continguts del projecte es treballaran de manera transversal i interdisciplinar i segueixen els propis trets identitaris, com tecnològic, flexible, eficient, compartit, interactiu, integrador, inclusiu i amb vocació de permanència.


Formació del professor promotor

Per poder transmetre als professors el Projecte Educatiu dels Jocs s’ha organitzat el seminari “Promoció del Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis a Tarragona”, una formació reglada reconeguda pel Departament d’Ensenyament i destinat a professors d’infantil, primària i secundària de qualsevol àrea, que estiguin interessats en el desplegament d’accions formatives vinculades al desenvolupament dels Jocs. Aquells professors que rebin el seminari es convertiran en “professor promotor” on implementarà accions concretes al seu centre en col·laboració del projecte.


Els objectius del seminari de formació de promotors, al qual ja s'hi han inscrit una seixantena de professors de la demarcació, són els següents:

· Conèixer de forma global l’esdeveniment dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.
· Conèixer en profunditat els aspectes relacionats amb el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis (PEJM17).
· Analitzar de manera crítica els aspectes de disseny i desenvolupament del PEJM17.
· Desenvolupar accions específiques als centres escolars de promoció i/o formació relacionada amb els Jocs.
· Contribuir a la creació d’un banc de recursos per a compartir les diferents experiències en el context del PEJM17.
· Participar als diferents espais de comunicació definits per al desenvolupament del projecte.


Agents implicats

El Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis va començar a idear-se al mes de gener de 2013 i aquell mateix any es va crear el Consell per a la Redacció del Projecte Educatiu. Després de diverses trobades, al juliol de 2013, es va considerar fer l’encàrrec de lideratge del projecte a la URV sota la coordinació de l’Àrea d’Operacions i Esports dels Jocs. A partir d’aquest moment es comença a dissenyar el projecte final.

La URV es va posar en contacte amb diversos centres per demanar-los una primera exploració dels aspectes que es podrien treballar i perquè poguessin aportar suggeriments i propostes a desenvolupar en el marc del PEJM2017, donant una visió propera a la realitat dels propis centres. L’objectiu d’aquest estudi va ser conèixer què fan els centres i adaptar el Projecte a la seva dinàmica de treball. Aquest estudi es va fer a través de la professora Marisa Vaz, a qui va ser atorgada una beca del Consell Esportiu del Tarragonès per dur a terme aquesta tasca.

Des d’aquesta visió real del context educatiu del territori i de les propostes fetes des dels centres es va fer una selecció de les diferents propostes per tal de construir tretze línies d’actuació i dissenyar el projecte definitiu.

Els agents implicats són diversos:

URV. Direcció i coordinació del Projecte.

ICE de URV. Gestió de formació de professorat i assessorament.

Centres educatius. Tots els municipis seus i centres educatius dels abast dels Serveis Territorials d’Ensenyament (primària i secundaria).IMET. Participació en el procés de redacció i inclusió d’activistes pròpies de l’IMET al Projecte.

Consells Esportius. Formació de professorat. Participació en la gestió i organització d’esdeveniments vinculats a la promoció d’esports i hàbits saludables.

Federacions. Formació de professorat. Activitats de promoció esports.

Alumnes estudiants dels graus d’Educació Infantil i Educació Primària de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV.

Alumnes estudiants Cicles Formatius activitat física i esport.Fases del projecte

El procés de conceptualització, desplegament i avaluació del PEJM2017 està dividit en tres fases principals:

2013 – 2014: Disseny i sensibilització
2014-2017: Implementació d’activitats
2017: Tancament i proposta de continuïtat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar