loader
menu

TGN demana que el trajecte en tren fins a BCN es pugui fer en 40 minuts

El Circ dilluns, 26 de gener de 2015

El plenari de Tarragona ha tornat a alçar la veu de manera conjunta per reivindicar una millora per a l'estació de trens. Els quatre partits amb representació municipal (PSC, CIU, PSC i ICV-EUiA) han aprovat una moció conjunta per instar el Ministeri de Foment perquè faci la segona fase dels treballs de remodelació, centrats en millorar l’accessibilitat, que és un dels punts on fluixeja, i molt, l'estació tarragonina.

Foto: circdetarragona.com

El text també demana que l’estació urbana pugui rebre trens d'Alta Velocitat, aprofitant la implantació de l’ample europeu, i que hi puguin circular combois de velocitat alta per poder arribar a Barcelona en un màxim de 40 minuts.
L’equip de govern de Ballesteros ha celebrat la unanimitat, que s’interpreta com un dels passos previs perr convocar una mobilització ciutadana si el govern de l'Estat continua aliè a les demandes de Tarragona i no dóna respostes en breu.

La protesta, que es vol estendre a altres ciutats del territori, es podria convocar en un mes. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat taxatiu i ha deixat clar que ja se'ls ha esgotat la paciència. Ha defensat que amb 1,5 km d’AVE es donaria resposta a les peticions de la ciutat. Ha insistit, a més, que el Tercer Fil ja no esperar més.

Ajuts per a la Muralla

El ple també ha aprovat el text definitiu del conveni de col·laboració entre el consistori, el departament de Cultura i l’Institut Català del Sòl per dur a terme la restauració del tram de Muralla de la Baixada del Roser. Les obres, pressupostades en uns 380.000 euros, es finançaran a parts iguals entre la Generalitat i l’Ajuntament en base a l’1% cultural de l’Incasòl. A més, l'Ajuntament ja ha inclòs una partida addicional de 200.000 euros als pressupostos per si calgués actuar-hi d'urgència.

En el primer ple de 2015 també s'ha donat llum verd al projecte Tarragona Cardioprotegida per ampliar la xarxa de desfibril·ladors en edificis i equipaments municipals, així com a una petició conjunta perquè Hemodinàmica del Joan XXIII obri les 24 hores i perquè es resttableixi el finançament de les llars d’infants municipals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar