loader
menu

CIUTAT

Albert Abelló deixa la presidència de la Cambra de Comerç per centrar-se en la campanya

El Circ Ciutat dimarts, 27 de gener de 2015

Albert Abelló ha presentat la seva renúncia a la presidència de la Cambra de Tarragona. La decisió és va oficialitzar el dilluns 26 davant el Comitè Executiu i Ple, màxims òrgans de govern de la Corporació tarragonina.
Abelló, que ha estat vuit anys i mig al capdavant de la Cambra, pren aquesta decisió, com ell mateix ha explicat, “per emprendre un nou repte personal que em portarà, si així ho decideix l’assemblea de militants, a ser l’alcaldable de CiU per Tarragona a les properes eleccions municipals”.

Albert Abelló. / circdetarragona.com

El Comitè Executiu i el Ple han volgut reconèixer i posar de manifest l’important tasca que sota la seva presidència ha realitzat la Cambra de Tarragona, una institució que és tot un referent de la societat civil i un agent imprescindible en la vertebració i dinamització econòmica i empresarial de les Comarques de Tarragona.

En una nota enviada per l'ens cameral tarragoní es posen de relleu les fites assolides:
- El constant i compromès lideratge en la interlocució davant les administracions en defensa de les necessàries inversions en infraestructures pel territori. (Encara es recorda la primera acció consistent en penjar un rètol a la plaça Imperial Tarraco per indicar la direcció a l’Estació de l’AVE, davant la passivitat de l’administració que no ho havia senyalitzat).

- El foment de la internacionalització, que ha convertit a la Cambra de Tarragona en l’indiscutible referent a l’Estat espanyol pel que fa a experiència i coneixement dels mercats africans. (En tot aquest període s’han organitzat més de 70 missions empresarials a 80 països, 38 d’ells del continent africà).

- La proximitat amb les necessitats de les empreses a les qual serveix (formació, emprenedoria, Empreses Premium...) I la proximitat a la societat que l’acull, tot dissenyant iniciatives i serveis que han dinamitzat l’economia posant de manifest la vigència d’una institució amb més de 125 anys d’història. (Tarragona dTapes, Tarragona Restaurant Wine, Ivbilaevm...)

Albert Abelló va accedir a la presidència de la Cambra de Tarragona el 26 de juny de 2006, essent reelegit el 2010. El mes d’octubre de 2012, i en el marc dels actes centrals de la celebració dels 125 anys de la Corporació tarragonina, Abelló ja va manifestar públicament que no es presentaria a una segona reelecció, mantenint el seu compromís d’estar al capdavant de la institució un màxim de dos mandats. En l’actualitat la seva presidència estava prorrogada a l’espera de la nova Llei de Cambres Catalanes i la convocatòria d’eleccions.

El proper 4 de febrer es procedirà a fer efectiu el relleu a la presidència de la Cambra de Tarragona, fins a esgotar l’actual mandat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar