loader
menu

CIUTAT

Tres nous microbusos milloraran el servei de transport públic a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 27 de gener de 2015

L'empresa municipal de transports de Tarragona ha augmentat la flota amb tres nous microbusos. Ho ha fet, segons el consistori, complint les premisses del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST) 2012-2017, que preveuen un canvi de model de transport públic urbà, basat en millores estructurals de la xarxa amb vehicles adaptats a l’entorn i demanda. Ara l'EMT disposa d'una flota de més de 70 vehicles.

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

En una primera fase, un dels nous microbusos estarà destinat a Llevant, ampliant el servei amb itineraris més detallats, amb més parades per la zona d’Entrepins i Escorpí, per exemple, on a més una major part de la població és gent gran i famílies amb nens petits. Un altre dels nous busos es destinarà a fer el recorregut de la L21, que realitza l’itinerari per Vial Bryant i Passeig Torroja, on la circulació de doble sentit limita la maniobrabilitat dels autobusos grans.

L’adquisició d’aquestes tres unitats, que ha tingut un cost d'uns 450.000 euros, suposarà una millora tant des del punta de vista d’eficiència, atès que contribuirà a la reducció del consum de combustible, com des del punt de vista de l’eficàcia, tota vegada que suposarà una major agilitat del transport públic, una menor ocupació dels vials especialment al centre urbà, contribuint a l’increment de l’ús del transport públic.

Aquesta nova incorporació al servei d’autobús municipal ofereix una alternativa als desplaçaments en automòbil privat al centre des de les zones més allunyades amb l’incentiu de tenir un bus més ràpid, amb menys costos, més sostenible i més còmode que no agafar el cotxe.

Així doncs, preveient adaptar els vehicles a les necessitats particulars de cada línia i als condicionants de la xarxa i amb la realitat existent que algunes zones de la ciutat presenten dificultats per a l’accés d’autobusos de 12 metres (alguns carrers estrets, pendents pronunciades, etc..), s’incorporen aquests tres vehicles més petits, de 7 metres, que poden circular per les zones amb característiques orogràfiques més complexes.

Compliment amb el PMUST

Durant l’any 2012 es va dur a terme el Pla de viabilitat de l’EMT amb criteris d’eficiència i rendibilitat dels recursos municipals. Es van eliminar línies duplicades i es va adaptar itineraris i freqüències a la demanda existent, tot tenint en compte la necessària reducció de la despesa exigida pel Govern de l’Estat a les empreses municipals.

L’any 2013 es va iniciar el pla de millora a la xarxa de transport públic urbà amb la fi d’adaptar-la a una demanda que exigeix coherència i adequació a la morfologia de la ciutat, tot ampliant la cobertura amb els criteris establerts en el PMUST.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar