loader
menu

El PSC envia el primer dard a Albert Abelló

El Circ dimarts, 27 de gener de 2015

El PSC li ha enviat el primer dard a Albert Abelló, qui el dijous 29 de gener, serà proclamat oficialment candidat de CiU a l'alcaldia de Tarragona. Ho ha fet després que la renúncia oficial d'Abelló com a president de la Cambra.

El partit de l'equip de govern demana una auditoria dels comptes de la Cambra de Comerç Tarragona i arrenca la màquina dels retrets contra Albert Abelló

Tot i que el mateix Abelló ja va anunciar que el dia abans de l'assemblea de miitants deixaria la presidència de l'ens cameral, des del Partit dels Socialistes se li ha recriminat que no ho fes fa mesos, abans d'acceptar ser el cap de llista a les municipals.

Foto: circdetarragona.com

Les crítiques del partit que mana a l'Ajuntament s'entendrien després de les darreres manifestacions d'Abelló en referència al preu dels pàrquings de Tarragona i a les obres del Mercat i a la deixadesa de l'entorn. Lluny del to conciliador que venia emprant la Cambra, en aquests dos casos en particular, Abelló va ser contundent i va carrergar públicament contra la gestió de l'equip de govern de Ballesteros.

Ara, la portaveu de la comissió executiva de l’agrupació socialista de Tarragona, Sandra Ramos, ha lamentat que “aquesta dimissió no s’hagi realitzat amb caràcter immediat un cop el senyor Abelló va decidir acceptar la proposta de Barcelona en el sentit que encapçalés la candidatura de CiU a Tarragona.”

Segons la portaveu dels socialistes tarragonins “el senyor Abelló ha estat utilitzant la Cambra de Comerç en interès i benefici propi, tal i com ha estat públic i notori, ja que ha utilitzat tant l’edifici com els mitjans materials i humans de l’ens cameral per aquesta campanya de promoció política.”

El PSC vol una auditoria dels comptes de la Cambra

Així mateix, com a conseqüència d’això, el PSC considera que és imprescindible realitzar i fer pública una auditoria dels estudis, informes i contractes que hagi realitzat o pagat la Cambra de Comerç, així com conèixer quina ha estat la seva utilitat pràctica.

D’aquesta manera, segons el PSC, el conjunt de la ciutadania podria conèixer si aquests treballs i documents van formar part de la seva campanya de promoció personal a la candidatura política. De tot això, un exemple és l’últim informe fet públic sobre l’aparcament a Tarragona, el qual estava clarament dirigit a promocionar la candidatura personal del senyor Abelló. “Amb tot, les conclusions que es poden extreure d’aquest estudi és que pretenia ser candidat a l’alcaldia de Reus, més que no pas de Tarragona.”

“Queda clar, doncs, que el senyor Abelló ha fet una constant utilització de la Cambra de Comerç amb finalitats polítiques, i això és inadmissible perquè la Cambra no és patrimoni del senyor Abelló, sinó que és una entitat de dret públic i com a tal hauria de ser model de transparència i d’imparcialitat.”

Finalment, “des del PSC ens congratulem que el senyor Abelló hagi pogut alliberar i assumir d’una vegada la seva vocació política ja que per a nosaltres aquesta és una funció noble, cívica i d’interès ciutadà, malgrat que ell opini que l’activitat dels polítics és denigrant i vergonyosa. Ara bé, un cop constatat que s’ha decidit a fer el pas per entrar en el món de la política, voldríem suggerir-li un canvi en la seva actitud i conducta públiques. Nosaltres considerem que aquestes han d’estar orientades a la veritat, el servei públic, a la transparència i al treball en comú i per al conjunt de la ciutadania i, de pas, per a què no adopti conductes impròpies que el portin a destacar en la seva activitat política per la mentida.”

En aquest sentit, Sandra Ramos ha recordat que en la seva encara curta etapa com a polític al senyor Abelló ja se li poden comptabilitzar tres mentides públiques: primer va dir que no entraria en política, després va dir que no es presentaria sense comptar amb el suport de Victòria Forns (quan finalment es va acabar enfrontant amb la senyora Forns per encapçalar la llista) i, finalment i segons sembla, malgrat que va assegurar que en la seva llista no hi haurà ningú amb passat en la funció pública en breu es coneixerà aquesta llista i podrem comprovar si Albert Abelló ha sumat la seva tercera mentida consecutiva com a candidat de CiU.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar