loader
menu

CIUTAT

Les pèrdues d'aigua del Jardí Vertical han rovellat els accessos a la Tabacalera

Sergi Casado Ciutat dimarts, 27 de gener de 2015

La Tabacalera va camí de convertir-se en un maldecap per a l'Ajuntament de Tarragona. Per l'estat d'abandonament de la major part del complex, però també per la imatge de brutícia i deixadesa que acompanya els accessos al Magatzem 1, just al costat del Jardí Vertical, la icona amb que la ciutat es presenta com a smart city.

L'Ajuntament de TGN assegura que "va haver un problema en la construcció". En els propers mesos també farà una neteja integral de tot el complex

Només cal anar-hi i comprovar que tant el terra com les parets estan plagades d'excrements de coloms que habiten a dalt de tot del jardí. És la imatge freqüent que es troba un visitant quan vol accedir al Magatzem 1, on hi ha les oficines dels Jocs del 2017, el Servei Municipal d'Ocupació i la Capsa de Música. Al Magatzem 2, l'altre edifici que està sent usat (quatre estan tancats i abandonats) s'hi troba l'Arxiu Municipal.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

L'Ajuntament té en propietat la Tabacalera des de fa 7 anys, i és conscient que hi ha d'actuar d'urgència. "Es netejarà tota la Tabacalera a principis de març", ha explicat al Circ el regidor de Neteja, Joan Sanahujes. La intenció del consistori, segons Sanahujes, és fer-ho a través d'un pla d'ocupació, i si no fos possible, s'optaria per subcontractar l'obra.

El cost rondaria els 50.000 euros; una quantitat que encara no s'ha concretat perquè a hores d'ara encara s'està avaluant l'operació. "Hi haurà una feinada perquè hauran d'entrar màquines", ha recordat el regidor. Des de l'Ajuntament també s'ha informat que en una primera fase ja es van tancar totes les finestres dels edificis abandonats perquè no s'hi pogués accedir, malgrat que de tant hi entren lladres i s'emporten fil de coure.

El Jardí Vertical té un problema de construcció

El regidor Sanahujes ha reconegut també que "va haver un problema en la construcció del Jardí Vertical". Segons ha pogut saber El Circ, es tracta de l'aigua que cau del Jardí, i que hauria rovellat les nombroses tanques que delimiten el perímetre d'entrada al Magatzem 1 de la Tabacalera. L'edil, però, no ha concretat quan es va detectar la fuita d'aigua que ha acabat malmetent les tanques.

Des de fa més d'un mes, un treballador de l'empresa Urbaser, l'empresa que gestiona totes les zones verdes i també el manteniment del Jardí, pinta, una a una, cadascuna de les tanques. Resulta paradoxal com els problemes d'un equipament intel·ligent han de ser solucionats a l'estil tradicional.

Però segons ha pogut comprovar El Circ, la feina està sent més complicada perquè no només li cau aigua del Jardí, sinó també la que llancen les màquines de neteja que hi passen cada dos o tres dies. Barrejada amb els excrements dels coloms, s'enganxa a les barres i llavors abans de pintar cada tanca, primer s'han de netejar a consciència.

En principi, segons Sanahujes, les deficiències que haurien provocat aquesta pèrdua d'aigua ja venen de quan es va construir, i que el consistori no ha de pagar ni un cèntim: "Es paga amb l'aval que va deixar l'empresa constructora", ha manifestat Sanahujes. L'empresa constructora va ser Vicsan, actualment en fallida.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar