loader
menu

CIUTAT

La mascota dels Jocs del 2017 sortirà de la imaginació d'un nen

El Circ Ciutat dijous, 29 de gener de 2015

La mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 naixerà del dibuix d’un nen o nena d’entre 6 i 12 anys. A través del concurs “Fes la Mascota” l’organització dels Jocs pretén fer partícips els escolars en el procés d’elaboració de la mascota de Tarragona 2017. Aquesta activitat és una de les primeres propostes del Projecte Educatiu dels Jocs, liderat per la URV i presentat aquesta mateixa setmana.

Foto: Tarragona 2017

Foto: Tarragona 2017

Foto: Tarragona 2017

El concurs de dissenyar la mascota de Tarragona 2017 s’ha presentat avui a l’Escola El Miracle de Tarragona, una de les escoles que precisament ja ha identificat el seu professor promotor del Projecte Educatiu. A l’acte hi han assistit la directora del centre, Maria del Carme Figuerola; el tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, i el delegat del Projecte Educatiu dels Jocs, Marc Bertran. Tots ells han estat acompanyats per una trentena d’alumnes de l’escola, que també han estat els encarregats de descobrir la imatge gràfica del concurs.

L’activitat “Fes la Mascota” va principalment dirigida als alumnes d’Educació Primària de les escoles de la demarcació de Tarragona. A través d’un video explicatiu, protagonitzat per un “agent especial”, els nens i nenes rebran les instruccions necessàries per poder dibuixar la seva pròpia mascota dels Jocs. Entre tots els dibuixos fets, cada centre educatiu en seleccionarà tres i els farà arribar a la organització de Tarragona 2017.

Entre tots els dibuixos rebuts l’organització dels Jocs en seleccionarà una desena entre les que s’acabaran escollint els 5 finalistes mitjançant una votació popular. Finalment, un comitè d’experts acabarà escollint el dibuix guanyador entre els finalistes, que servirà de referència per produir el disseny final de la mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Material didàctic als centres
Al llarg de la setmana vinent l’organització dels Jocs enviarà a cadascun dels centres de primària de la demarcació la documentació necessària per a la seva participació en l’activitat. Aquesta documentació estarà formada per un dossier amb diversos elements: les bases fonamentals del projecte, material didàctic dels Jocs per exposar a l’aula, plantilla de dibuix, instruccions de participació i el video explicatiu<https://www.youtube.com/watch?v=Q1jYh3YEBZc> de l’activitat “Fes la Mascota”.

Aquest video didàctic està conduït per un personatge fictici encarnat en un agent especial, qui exposarà als alumnes què són els Jocs Mediterranis de Tarragona i els encomanarà una missió especial: fer la mascota de Tarragona 2017. A través d’animacions en dues dimensions l’agent especial els presentarà les diferents seus, mostrarà exemples d’altres mascotes de Jocs i els animarà a dibuixar de manera original i personal, com voldrien que fos la mascota dels Jocs Mediterranis.

Calendari
El procés de participació al concurs “Fes la Mascota” consta de les següents fases:


GENER - FEBRER

1. Tarragona 2017 envia la documentació als centres escolars.

2. Els centres escolars confirmen la seva participació al concurs.


MARÇ - ABRIL

3. Els alumnes dibuixen la mascota a les escoles.

4. Cada escola selecciona els seus 3 dibuixos finalistes.

5. Les escoles fan arribar els seus 3 dibuixos a l’organització dels Jocs (via mail o correu postal). Data límit de recepció de dibuixos: 17 d’abril de 2015.


MAIG - JUNY

6. Un comitè dels Jocs escull 10 propostes entre tots els dibuixos presentats per les escoles.

7. A través d’una votació popular la ciutadania escull 5 dibuixos finalistes entre les 10 propostes.

8. Un comitè d’experts escull el dibuix guanyador que servirà de referència pel disseny definitiu.


JULIOL - DESEMBRE

9. Producció del disseny final de la mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

10. Presentació pública de la mascota.


D’altra banda, un cop finalitzat el concurs, l’organització dels Jocs té previst dur a terme alguna activitat expositiva amb tots els dibuixos participants. És per aquest motiu que es demana als centres escolars que recopilin tots els dibuixos realitzats en el centre docent.

L’Escola Virtual: més enllà de la demarcació
L’organització dels Jocs també vol donar la possibilitat de participar en el disseny de la mascota de Tarragona 2017 d’una banda, a alumnes de primària que mostrin interès en formar-hi part encara que els seus centres escolars no participin en el projecte, i de l’altra, a propostes d’alumnes de fora de la demarcació que no siguin majors de 12 anys i que també vulguin participar-hi.

En aquest cas, les propostes d’aquests alumnes formaran part de la categoria ”Escola Virtual”, que el Comitè Organitzador tractarà en conjunt com un centre educatiu més i de la que s’escolliran igualment tres propostes finalistes.

Els Jocs també recopilaran les propostes enviades per nens i nenes majors de 12 anys tot i que aquests no podran formar part de l’elecció final.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar