loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una banda de TGN celebra 18 anys de carrera amb ironia i reclama a Albert Abelló que els pagui un 'bolo' de 2009

Sergi Casado Cultura i patrimoni divendres, 30 de gener de 2015

Ara fa uns dies, en el perfil de facebook de la banda musical tarragonina Los Glosters es va penjar una imatge d'un "bolo" que van fer el maig de 2009 durant un acte de la plataforma Mou-te a la sala Golfus, al Port Esportiu. En el text adjunt interpelaven directament Albert Abelló, ja candidat de CiU a les municipals: "Ara que es presenta per a alcalde, estaria bé cobrar ja aquesta actuació senyor Abelló".

Una imatge de l'actuació de l'11 de juny de 2009. / facebook.com

Els integrants de Los Glosters. / facebook.com

Los Glosters celebren enguany que porten 18 anys dalt dels escenaris, com ha explicat un dels seus integrants, Ramon Cuenca: "Fa 18 anys que toquem i creiem que ja podem reclamar el que volguem, però ho hem de fet de manera simpàtica, i sense cap ànim de reclamar que se'ns pagui res".

La banda tarragonina va actuar l'11 de maig de 2009, només uns dies després que un reportatge sobre Los Glosters i les seves intencions de fer un vídeo clip d'una cançó sobre la Imperial Tàrraco va despertar l'interès de l'aleshores president de la Cambra i a la vegada, un dels rostres visibles de Mou-te.

Al cap d'uns mesos, gairebé al 2010, Los Glosters es van posar en contacte amb la Cambra per mirar d'agilitzar els tràmits i parlar sobre els honoraris de la banda i, en definitiva, cobrar. Segons el vocalista de la banda, havien tocat prop d'una hora i mitja davant de tots els assistents a la jornada del moviment Mou-te.

Los Glosters han assegurat que, tot i que el servei era per a Mou-te, els tractes sempre els van fer amb la Cambra de Comerç, però que quan van demanar que els paguessin el "bolo", els van demanar una feina "extra": "Si voleu que us paguem, a canvi heu de fer alguna cosa per nosaltres". Segons Los Glosters, van ser paraules d'una senyora que actuava en nom de la Cambra de Comerç, i que aquest assumpte no el van tractar directament Abelló.

Per tal de poder cobrar, els músics tarragonins van acceptar composar una cançó perquè servís com a espot promocional d'una fira de vins que s'havia de fer a la Rambla Nova la primavera de 2010. "Primer els vam enviar la lletra, però mai més ens han tornat a contestar", ha relatat Ramon Cuenca, fent la vista enrere cinc anys, i insistint que el seu comentari a facebook no buscava provocar. Entre d'altres coses, perquè, per començar, no hi ha factura del bolo. Això, sí el servei es va fer i desenes de persones van poder gaudir-ne.

Amb el pas del temps i les obligacions, la feina i el dia a dia, els quatre membres de Los Glosters van dessistir i van oblidar l'assumpte perquè tampoc els compensava seguir perdent temps.

Abelló, disposat a trobar-hi una solució

El Circ s'ha posat en contacte amb Albert Abelló i el ja candidat de CiU per a les municipals s'ha extranyat que se li faci aquesta reclamació, després de tants anys, però ha tingut molt bones paraules per a la banda tarragonina. "Me'n recordo molt d'aquesta gent i recordo que els vaig trucar com a Mou-te".

Per això, s'ha mostrat disposat a trobar-se amb la banda i poder resoldre-ho: "Ho van fer de conya, els vaig trucar personalment jo i si hi ha hagut algun malentès, es resoldrà. Si hi va haver una feina, se'ls pagarà l'import pendent". Abelló s'ha mostrat "encantat de buscar una solució".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar