loader
menu

CIUTAT

Més de 300 estudiants d'ESO del Camp de TGN juguen a ser científics al 'Teens Lab'

El Circ Ciutat diumenge, 01 de febrer de 2015

El passat dissabte 31 de gener va cloure el Teens Lab de BASF, on més de 300 estudiants d'educació secundària (entre 12 i 16 anys) han jugat a ser científics de veritat durant unes hores. Els tallers de ciència s'han realitzat als laboratoris de l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb el projecte APQUA.

Fotos: BASF

Fotos: BASF

El Teens Lab ja tenia un germà petit, "Kids Lab", adreçat a infants. El Teens Lab ja s'orienta a joves adolescents que tenen un primer contacte amb l'assignatura de química a l'escola. BASF Tarragona ha traslladat la iniciativa des de la seva matriu, a Alemanya. Ha estat el primer centre a nivell mundial que les ha adaptat per exportar-les, i en aquest cas per a les comarques de Tarragona, va explicar Anne Berg, directora del centre de producció de BASF a La Canonja.

El Teens’ Lab és un projecte de BASF orientat a alumnes de l'ESO que es basa en diferents grups d'experiments. En el cas de les activitats de el “Laberint de les substàncies”, els alumnes han estudiat les propietats característiques dels materials per descobrir que, encara que dues substància tinguin el mateix aspecte, es poden distingir i identificar aplicant mètodes de recerca físics i químics.

Durant el Teens Lab també s'ha treballat per determinar el PH i la densitat de les substàncies desconegudes del laboratori i experimentar, també, amb propietats com la solubilitat, la capacitat de fermentació, i el color de la flama. El programa també preveia altres experiments apassionants com la fabricació de perles de Styropor.

Al Teens Lab hi han participat estudiants d'ESO de Tarragona, Reus, Salou i Vilaseca. Després de ser científics per unes hores, els joves van visitar el centre de producció de BASF a La Canonja.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar