loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN dóna 2 anys de marge als propietaris de Ca L'Ardiaca perquè hi construeixin l'hotel de luxe

Sergi Casado Ciutat diumenge, 01 de febrer de 2015

La incògnita constant que envolta la construcció d'un hotel de luxe a Ca L'ardiaca ha acabat per inflar els nassos a l'Ajuntament de Tarragona. Per això, han tornat a donar un ultimàtum als propietaris de l'edifici del Pla de la Seu, el grup aragonès Artal. L'avís d'ara, però, és legal i signat.

Una imatge dels treballs de muntatge de la bastida. / circdetarragona.com

Es tracta d'una maniobra legal que obliga els amos de Ca L'Ardiaca a començar la construcció de l'hotel i acabar-la en un termini de dos anys. La raó és que les dues finques que ocupa Ca L'Ardiaca (Pla de la Seu 2, i 10-12) s'han inclòs dins del llistat de solars amb edificació forçosa de l'Ajuntament. "És una metxa que s'ha encès i que petarà d'aquí a dos anys", han explicat fonts de l'àrea de Territori al Circ per exemplificar la mesura amb què s'ha d'accelerar l'obra.

Fonts del grup Artal han indicat al Circ que "nosaltres rebem notificacions i seguim tots els passos necessaris per tirar-ho endavant". En cap cas, però concreció sobre l'inici d'obres, ja que asseguren que encara esperen que l'Ajuntament els concedeixi els permisos necessaris. "Els projectes ja estan presentats a l'Ajuntament, però fins que no els tinguem no podem parlar de calendari".

La promotora aragonesa, però, no ha reconegut haver rebut l'ultimàtum legal de dos anys, tot i que "tenim les converses lógiques amb l'Ajuntament i ja ens envia escrits en què demanen coses sobre el projecte". Ni tampoc cap sanció econòmica.

Multes per més de 200.000 euros

Segons ha informat el consistori tarragoní, al grup Artal se li han tramitat 3 multes coercitives de 1000, 2000 i 3000 euros. La més elevada, però, els va arribar a finals de l'any passat: 210.000 euros, per infracció urbanística. El desgavell que ha acompanyat la construcció de l'hotel de cinc estrelles davant de la Catedral fa la sensació que continua existint.

Mentre l'Ajuntament li dóna un nou ultimàtum i el sanciona perquè arrenqui l'obra, l'empresa assegura que encara no té els permisos. En una entrevista al Circ, l'estiu passat, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va ser taxatiu per combatre la lentitud en les obres i va assegurar que els cosirien a multes fins que no comencessin.

L'alcalde també va reconeèixer que part de l'endarreriment es devia als requisits que demanava Patrimoni de la Generalitat. El Pla Especial no acabava de tenir el vistiplau i la promotora aragonesa va assegurar, fa uns dies al Circ, que encara no disposen de tots els permisos.

L'únic moviment que, de moment, sí hi pot haver a l'entorn de Ca L'Ardiaca és quan es cobreixi la bastida amb una gran lona amb un dibuix de com quedarà l'hotel. Almenys ja no farà mal a la vista.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar