loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN posa en marxa una app per poder denunciar l'incivisme de manera instantània

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 04 de febrer de 2015

L’Ajuntament de Tarragona posa a la disposició de la ciutadania dos canals nous de comunicació per poder col·laborar activament i ser corresponsables del manteniment i neteja de la via pública. Es tracta d’una potent eina per denunciar l'incivisme i per avisar de les incidències relatives a la vies urbanes de manera immediata

A través d'una app, mitjançant la qual els usuaris descriuran l’avís, adjuntaran una fotografia, la geolocalitzarà i l’enviarà a manera de denúncia. O bé, via facebook, pàgina amb el nom de “Tarragona com t’agrada

Aquesta iniciativa s’afegeix als ja existents Telèfon Verd i BIR (Brigada d’Intervenció Ràpida) com a referents en la millora de l’espai públic i l’atenció al ciutadà.

Una aplicació de l’Ajuntament al servei de la ciutat

Per fer-ho possible, ha estat necessari el desenvolupament d’una aplicació interna que integra diferents departaments de l’Ajuntament i permet, al mateix temps, que el ciutadà estigui informat de l’estat dels seus avisos. Així, rebrà notificacions de qualsevol canvi -recepció, assignació o finalització- i al mateix temps podrà consultar, un cop finalitzada, la resolució del problema.

S’aconsegueix, així, una nova relació amb el ciutadà més directa, ràpida i àgil gràcies a un projecte que permetrà l’ús de les noves tecnologies com a nova manera de comunicació.

Epp!! L’aplicació

L’aplicació ja està disponible per a smartphones amb sistema operatiu iOS (a partir de versió 7.1) i Android (a partir de versió 4.0) en aquesta primera versió.

El projecte s’ha desenvolupat des de la Secció d’Informàtica de l’Ajuntament de Tarragona tant tot el sistema de gestió com la web, amb el suport de l’empresa W3IS2 en l’àmbit de les apps.

La imatge de l’app s’ha integrat en la línia de la dels dos altres serveis, Telèfon Verd i Brigada d’Intervenció Ràpida, de manera que tot allò relacionat amb els serveis d’atenció ciutadana al voltant de l’espai públic segueix un estil identificable.

Les incidències

Els àmbits d’incidències que en una primera fase es pretenen cobrir són:

· Neteja viària
· Contenidors, residus i recollides
· Platges i terrenys bruts
· Plagues diverses (coloms, estornells, rates i paneroles, mosquits, vespes, abelles), gossos i gats)
· Enllumenat, voreres, jardineria, neteja i manteniment de parcs i jardins, marquesines autobusos, clavegueram i fuites d’aigua, olors, senyals i semàfors

El personal i el material que atendran i resoldran aquestes peticions correspon a:

- neteja viària, amb 150 operaris i 39 vehicles (inclou escombradores, esbandidores, fregadores, decapadores...)
- neteja de platges amb una mitjana de 8 operaris l’any i 7 vehicles (garbelladores de la sorra, excavadora, furgonetes, vehicle 4x4...)
- la recollida de residus que fan 81 operaris utilitzant 30 vehicles (de buidatge de contenidors, transport de residus, furgonetes...)
- Encarregats i altre personal compartit entre neteja viària, recollida de residus i platges: 25 persones
- En total sumen 264 treballadors i 76 vehicles

Aquest nou servei se sumarà a les altres eines ja existents, com són el Telèfon verd, que atén unes 100 trucades mensuals, entre queixes i suggerències sobre incidències a la via pública i al perfil de twitter de l'Ajuntament on se’n reben unes 130, peticions, aquestes darreres, que s’aniran derivant a la nova aplicació.


Documents

App Epp TGN 2015


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar